Sănătate

Din patru a rămas doar unul! Spitalul de Neurochirurgie, singurul care primește finanțare prin PNRR

Din patru spitale care trebuiau să primească finanțare prin PNRR a mai rămas doar unul: Spitalul de Neurochirurgie.

Centrul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca va fi construit prin fonduri din PNRR / Foto: SCJU Centrul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca va fi construit prin fonduri din PNRR / Foto: SCJU

 

 


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, miercuri, lista cu cele 27 de unităţi spitaliceşti ce urmează să primească finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR. Între acestea se numără și Spitalul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca.

 


Deși trebuia ca patru proiecte de la Cluj trebuie să primească finanțare din PNRR (Centrul Integrat de Transplant, Spitalul Monobloc de Copii din Borhanci, un Centru de Neurochirurgie și un Centru de Excelență în tratarea cancerului), doar Spitalul de Neurochirurgie a primit. Faptul că pentru Spitalul Pediatric Monobloc nu s-au alocat fonduri este surprinzător.

95% din fondurile pentru construirea spitalului, prin PNRR

Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie, proiect de investiții demarat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a trecut cu succes de o etapă importantă, anunță reprezentanții SCJU.   Proiectul depus de spital în vederea asigurării finanțării prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR) a fost inclus în lista celor 27 de obiective care vor beneficia de finanțare.


Proiectul prevede ca 95% din valoarea totală a investiției (39,219,840.61 euro fără TVA) să fie asigurată cu fonduri din PNRR.

„Este un proiect foarte important pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și pentru echipele care lucrează la implementarea acestuia. Aprobarea finanțării prin PNRR vine în momentul în care
partea de construcție și recompartimentare a avansat semnificativ. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a respecta termenele și cerințele continuării investiției. Mulțumim Ministerului Sănătății pentru evaluarea obiectivă!”, declară Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj. 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Medicul rezident de la ATI din Cluj, care face educație medicală pe YouTube, pleacă din România: „Vreau să mă fac mai bun”

Două unități medicale noi, la Cluj. Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul de Transplant Multiorgan, aviz favorabil pentru finanțare

Ultimele Stiri
abonare newsletter