Sănătate

Secție COVID, redeschisă la un spital din Cluj. Cinci paturi pentru bolnavii infectați

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca și-a redeschis sectorul destinat bolnavilor de coronavirus, la solicitarea DSP Cluj.

Secție COVID, redeschisă la un spital din Cluj. Cinci paturi pentru bolnavii infectați. FOTO: Depositphotos.com Secție COVID, redeschisă la un spital din Cluj. Cinci paturi pentru bolnavii infectați. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Ministerul Apărării Naționale a anunțat că trei spitale militare din țară redeschid sectoare pentru tratarea pacienţilor cu COVID. Este vorba de spitalele militare de la Sibiu, Cluj-Napoca şi Timişoara, a anunţat miercuri ministerul.

 


Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis, din data de 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul COVID-19 cu cinci paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate, se arată într-un comunicatul MApN.

De asemenea, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” va redeschide, joi, sectorul pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziţie cinci paturi.


La solicitarea prefecturii şi a DSP Timiş, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara din data de 22 iulie, numărul de pacienţi internaţi crescând progresiv până la 19 pacienţi internaţi în prezent.

Având în vedere creşterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel naţional, Direcţia medicală a MApN a dispus unităţilor sanitare din subordine verificarea capabilităţilor de suport COVID-19 pentru a permite reoperaţionalizarea promptă a acestora în termen de maximum 72 de ore de la solicitare şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităţilor locale şi centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, precizează sursa citată.


Miercuri au fost înregistrate 9.106 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, potrivit Ministerului Sănătăţii.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Peste 66% din morții de COVID din ultima săptămână NU erau vaccinați. Cluj, printre județele cu cele mai multe cazuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter