Sănătate

Organele unui pacient în moarte cerebrală vor salva vieți! Rinichii şi ficatul său ajung la bolnavi din Cluj și București

Prima prelevare de organe din acest an din Timișoara se va face la un pacient aflat în moarte clinică. Rinichii și ficatul său vor ajunge la bolnavi din Cluj și București.

Prima prelevare de organe din acest an din Timișoara se va face la un pacient aflat în moarte clinică / Foto: SCJU Târgu Mureș - Facebook Prima prelevare de organe din acest an din Timișoara se va face la un pacient aflat în moarte clinică / Foto: SCJU Târgu Mureș - Facebook

 

 


Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Judeţean Timişoara este programată vineri după amiaza, de la un pacient donator aflat în moarte cerebrală, care a fost internat în urmă cu două săptămâni, în stop cardiorespirator.

 


Potrivit managerului spitalului, dr Sorin Barac, pacientul avea 37 de ani şi a sosit în stare foarte gravă, fiind declarată moartea clinică.

„Decizia familiei este absolut salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viaţa altor oameni”, a punctat dr Sorin Barac.


Rinichii şi ficatul prelevate de la pacientul donator vor fi transplantate unor bolnavi din Cluj şi Bucureşti.

„De la internare, medicii au fost rezervaţi în privinţa prognosticului. A fost admis pentru internare cu diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 iulie. Starea de sănătate i s-a agravat, iar joi a intrat în moarte cerebrală. Întreaga sa familie a consimţit ca organele sănătoase, ficat şi rinichi, să fie donate celor care au nevoie”, a declarat dr Georgiana Bobouţanu, coordonator transplant.


Prelevarea organelor va avea loc în blocul operator II al Spitalului Judeţean Timişoara, coordonat de dr. Andreea Raţă, membru al echipei de transplant, care este formată din şapte medici ai spitalului timişorean şi medici sosiţi în această dimineaţă de la Bucureşti şi Cluj, care vor prelua organele prelevate.

CITEȘTE ȘI:

Organele unui pacient aflat în moarte cerebrală după ce a încercat să se sinucidă, prelevate de medici din Cluj

Organele unui copil de 13 ani, aflat în moarte cerebrală, vor salva mai multe vieți. Medici clujeni au participat la prelevarea de organe

Ultimele Stiri
abonare newsletter