Sănătate

Spitalele din Cluj, gata să reacționeze în cazul unui nou val de COVID-19

Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID. Prefectul Clujului spune că autoritățile sunt pregătite să crească numărul de paturi pentru pacienți, dacă va fi nevoie.

Spitalele din Cluj, gata să reacționeze în cazul unui nou val de COVID-19. FOTO: Depositphotos.com Spitalele din Cluj, gata să reacționeze în cazul unui nou val de COVID-19. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant, iar de marți se revine la raportarea zilnică a cazurilor. DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19.

 


În acest context. prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a anunțat că autoritățile sunt pregătite să crească numărul de paturi pentru pacienți, dacă va fi nevoie. Săptămâna trecută s-a înregistrat o creștere de aproape 8.000 de cazuri noi, la nivel național. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Planul județean de reziliență față de recrudescența COVID-19 este în vigoare la nivelul județului Cluj încă din octombrie 2021. În toată această perioadă, atât structura spitalelor, cât și circuitele existente anterior s-au păstrat și au funcționat, într-adevăr cu un număr diminuat de paturi, raportat la nevoi. Cu posibilitatea de creștere a numărului de locuri fie în ceea ce privește paturile simple COVID, cât și partea de ATI”, a transmis Irina Munteanu, prefectul județului Cluj.


O adresă trimisă în sâmbătă dimineață managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, context în care acestora li se solicită să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19. Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Se revine la raportarea zilnică a cazurilor de COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că luni va fi transmis buletinul COVID săptămânal, iar de marți se va relua transmiterea raportului zilnic, pe fondul creșterii numărului de cazuri Covid. Ministerul Sănătății a anunțat, în 13 iunie, că nu va mai publica zilnic buletinul privind cazurile de COVID, decesele și internările, ci va prezenta doar un buletin săptămânal. Decizia ministerului a venit chiar în momentul în care se oprise scăderea numărului de infectări.


Din săptămâna 13-20 iunie a reînceput și creșterea numărului de cazuri noi, astfel:

săptămâna 6-12 iunie: 2.112 de cazuri noi


săptămâna 13-19 iunie: 2.609 de cazuri noi

săptămâna 20-26 iunie: 3.974 de cazuri noi

În schimb, evoluția deceselor nu a urmat-o pe cea a infectărilor:

săptămâna 6-12 iunie: 21 de decese

săptămâna 13-19 iunie: 12 decese

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Masca de protecție, din nou recomandată în spațiile închise. Centrele de testare COVID-19 se vor redeschide

Ultimele Stiri
abonare newsletter