Politică

Noi reguli de circulaţie în zona Gării

<p>Primăria instituie noi reglementări de circulaţie pentru desfăşurarea lucrărilor de modernizare a liniei de tramvai.</p>

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă începerea lucrărilor de „Modernizare linie tramvai pe ruta P-ţa Gării – B-dul Muncii”, pe trei zone. E vorba de strada Horea - tronsonul cuprins între intersecţia cu strada I.L.Caragiale şi Piaţa Gării, dar şi Piaţa Gării - între intersecţia cu strada Horea şi strada I.L.Caragiale. De asemenea, se va lucra pe str. I.L.Caragiale.

Astfel, începând de astăzi, pe zonele în lucru se interzice oprirea, staţionarea şi parcarea. În plus, se suspendă, temporar, locurile de parcare în regim de plată cu ora de pe strada Horea (tronson cuprins între intersecţia cu strada I.L.Caragiale şi P-ţa Gării).

Alte reglementări de circulaţie care vor intra în vigoare începând de mâine, 17 ianuarie, se referă la relocarea provizorie a standului de taxi existent în zona Gării Mici pe linia de tramvai existentă între cele două refugii. Măsura este determinată de asigurarea a două benzi de circulaţie (în afara staţiei de troleibuze) pe tronsonul cuprins între strada Craiova şi strada Burebista.

Totodată, circulaţia în intersecţia strada Horea - Piaţa Gării va fi reglementată temporar ca sens giratoriu, cu amenajarea provizorie a acestuia. Astfel, toate autovehiculele care intra în intersecţie vor ceda trecerea celor care circulă în interiorul giraţiei (se va acorda prioritatea de stânga).

Staţia RATUC de îmbarcare - debarcare călători, comună, de pe liniile de autobuze nr. 100 şi 101 (cele care circulă în locul tramvaielor) va fi în Piaţa Gării, în dreptul Gării Mici.

Noile reglementări de circulaţie, precum şi lucrările vor fi semnalizate cu indicatoare rutiere.

Termenul de finalizare al lucrărilor este luna iunie 2012, când se vor încheia şi cele de pe tronsonul Mănăştur – Piaţa Gării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter