Politică

Amenzi pentru pieţarii din Câmpia Turzii

<p>Conform unui raport de activitate al Consiliului Consultativ pe probleme de Protecţia Consumatorilor, în 2011, Direcţia Regională de Metrologie Cluj a efectuat cinci controale planificate în pieţe care au avut ca scop asigurarea legalităţii, exactităţii şi uniformităţii mijloacelor de măsurare şi a măsurărilor efectuate.</p>

 

În cazul controalelor inopinate, patru controale în piaţa din municipiul Câmpia Turzii s-au soldat cu 81 de persoane fizice autorizate verificate, producători agricoli şi societăţi comerciale. S-au efectuat şi testări cu precădere la mijloacele de măsurare utilizate la vânzarea directă către public, pentru stabilirea erorilor de indicaţie şi încadrarea acestora în limitele erorilor tolerate.


În acest sens în cadrul DRML Cluj Napoca au fost efectuate 10 expertize metrologice, pentru contoarele de energie electrică activă (6 reclamaţii din Turda, Câmpia Turzii), pentru contoarele de apă (2 reclamaţii din Câmpia Turzii) şi pentru contoarele de gaze naturale (2 reclamaţii din Câmpia Turzii).

Cu această ocazie s-au dat 17 avertismente persoanelor fizice autorizate şi producătorilor individuali pentru utilizarea unor cântare electronice neconforme cu prescripţiile legale. Totodată s-au confiscat patru cântare electronice neconforme şi s-au aplicat opt amenzi contravenţionale, în valoare de 16.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter