Politică

Posibile proteste în stradă din cauza proiectului Legii Sănătății

<p>ONG-urile și sindicatele din sănătate cer dezbatere publică de cel puțin șase luni pe marginea proiectului noii Legi a Sănătății. Ele amenință că vor ieși în stradă, dacă este necesar, pentru ca legea să nu fie adoptată în forma actuală.</p>

 

Mai multe ONG-uri care activează în domeniul sănătăţii au anunțat ieri că vor dezbatere publică de cel puţin şase luni pe marginea proiectului Legii Sănătății. „Suntem de acord cu toţii că instituţia prezidenţială nu are atribuţii în a legifera, că această lege nu respectă normele tehnicii legislative, că în niciun caz ea nu trebuie să ajungă aşa pe masa Parlamentului. Dorim ca dezbaterile publice să se desfăşoare pe o perioadă de sașe luni astfel încât toţi cei care doresc să îşi poată spune punctul de vedere”, a declarat Oana Florea, director executiv al Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

Conform Agerpres, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Vasile Barbu a recunoscut că în noua lege nu se vorbeşte despre privatizarea serviciului de ambulanţă dar a spus că legea nu stipulează drepturile ci numai obligaţiile pacienţilor.

ONG-urile prezente au adăugat că îşi vor continua demersurile pentru retragerea proiectului legii Sănătăţii ameninţând că vor ieşi în stradă pentru ca acesta să nu fie adoptat în forma actuală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter