Politică

Câte posturi a scos Codul Muncii din zona nefiscalizată?

<p>Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat ieri că numărul maxim al contractelor active de muncă s-a înregistrat în luna august 2011, peste 6,4 milioane, cifră care indică o creştere semnificativă a numărului de noi locuri de muncă faţă de luna decembrie a anului 2010, când s-au înregistrat aproape 6 milioane de contracte.</p>

 

„Cel mai important indicator al efectelor Codului Muncii este scoaterea unui număr important de locuri de muncă din zona nefiscalizată, din zona economiei negre. La data de 10 ianuarie 2012, numărul contractelor active de muncă este de 5.262.918 şi salariaţi ar fi 4.867.264”, a arătat ministrul Muncii.

Sulfina Barbu a precizat că cifrele prezentate se referă la 90% dintre angajatori, deoarece restul de 10% nu au depus încă datele pe care trebuie să le înregistreze în noul Registru General de Evidenţă a Salariaţilor (REVISAL).

Cu referire la Legea zilierilor, Sulfina Barbu a afirmat că în luna decembrie au existat 170.449 de persoane care au desfăşurat activitate ca zilieri, cu contracte înregistrate şi protejaţi printr-o lege.

Ministrul Muncii a prezentat şi câteva rezultate ale implementării reformei pensiilor. „A crescut media anuală a contribuţiilor de asigurări sociale achitate de angajaţii individuali de la 18 miliarde de lei în 2010 la 26 de miliarde de lei în 2011”, a precizat Sulfina Barbu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter