Politică

Noua Lege privind taxa auto intră în vigoare de sâmbătă

<p>Noua lege privind taxa de poluare auto va intra în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni, însă aplicarea efectivă a acesteia va deveni posibilă abia după ce Guvernul va aproba normele de aplicare, potrivit informaţiilor Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).</p>

Noua lege a fost publicată în Monitorul Oficial marţi şi urmează să intre efectiv în vigoare în cel mult trei zile de la publicare întrucât nu au existat precizări suplimentare.

Potrivit MMP, aplicarea efectivă a legii va fi posibilă numai după ce Executivul aprobă normele metodologice necesare, ceea ce s-ar putea întâmpla fie săptămâna aceasta, fie următoarea.

Noul act normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată de către cumpărător la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, după ce intră în vigoare actul normativ.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter