Politică

Cât au cheltuit parlamentarii pentru deplasări în străinătate?

<p>Senatul şi Camera Deputaţilor au cheltuit, doar în luna octombrie 2011, 470.000 de lei pentru deplasările în străinătate ale parlamentarilor, vizita cea mai scumpă fiind cea a lui Cristian Diaconescu, în SUA, pentru care a fost alocată suma de 22.464 lei.</p>

 

Vizitele în străinătate ale deputaţilor din luna octombrie 2011 au costat bugetul Camerei 280.379 lei, adică peste 65.000 de euro, pentru 32 de acţiuni în afara ţării, potrivit Mediafax.

Suma cea mai mare alocată a fost de 37.816 lei, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la Strasbourg, la care au participat cinci parlamentari. Deputaţii au făcut vizite la Doha, capitala Quatarului (Ciprian Luca), Varşovia (Marius Spînu şi Tudor Ciuhodaru), Stockholm (Iulian Iancu şi Istvan Antal), Limassol (Dan Zătreanu), Dubrovnik (Rodica Nassar, Victor Paul Dobre şi Miron Ignat), pe lângă destinaţiile uzuale, precum Bruxelles, Paris şi Strasbourg. Korodi Attila, Valeriu Zgonea, Victor Paul Dobre şi Iulian Iancu au fost printre deputaţii care au fost, în octombrie 2011, în cel puţin două vizite în străinătate.

De asemenea, unii deputaţi au participat, pe lângă deplasările obişnuite, şi la acţiuni precum Conferinţa Europeană interparlamentară privind spaţiul sau Adunarea Parlamentară a Ortodoxiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter