Politică

Sprijin pentru agricultori prin Fondul european de ajustare la globalizare

<p>Deputatul european Rareș Niculescu (PDL) a fost desemnat ca raportor al Grupului PPE din Parlamentul European pentru propunerea de regulament privind viitorul Fondului european de ajustare la globalizare în perioada 2014 – 2020.</p>

 

Printre cele mai importante modificări se numără extinderea domeniului de aplicare a Fondului (FEG) la sectorul agricol, până în prezent exclus de la sprijinul acordat.

Începând din 2014, FEG va fi disponibil pentru a ajuta agricultorii să se adapteze la o nouă situație de piață cauzată de un acord comercial, de exemplu un acord privind produsele agricole, încheiat de Uniunea Europeană.

Pentru agricultori, inclusiv toți membrii gospodăriei agricole, măsurile ar pune accentul pe dobândirea unei formări profesionale și pe servicii de consiliere care să le permită să își adapteze activitățile la noile condiții de piață, inclusiv prin realizarea de activități noi, precum și pe sprijinirea investițiilor, în așa fel încât să îi ajute să devină mai competitivi și să poată să își asigure existența.

De asemenea, s-ar putea sprijini activitățile în vederea creării de noi opțiuni de piață, în special pentru micii agricultori.

Deputatul Rareș Niculescu a arătat că aceste măsuri sunt binevenite pentru modernizarea agriculturii românești. "Alături de obiectivele ambițioase stabilite în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune, esențiale pentru România, sprijinul în cadrul Fondului va contribui la o agricultură mai eficientă și mai competitivă", a declarat Niculescu.

Sprijinul în cadrul FEG în favoarea sectorului agricol, în perioada 2014-2020, se va ridica pana la 2,5 miliarde de euro.

Deputatul european Rareș Niculescu a fost desemnat, de asemenea, ca raportor al Grupului PPE pentru propunerea de modificare a Regulamentului privind acțiunile de informare și promovare pentru produsele agricole pe piața internă și în țările terțe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter