Politică

Care au fost cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean în 2011

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/25_ziua/02 conferinta presedinte consiliu judetean alin tise rp 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a prezentat ieri raportul pe anul trecut cu cele mai importante proiecte realizate de Consiliul Județean.

Demararea lucrărilor la noua pistă a aeroportului, stadionul Cluj Arena sau obținerea finanțării pentru realizarea centrului de management al deșeurilor sunt doar câteva din realizările Consiliului Județean Cluj în anul 2011.

Alin Tișe a declarat cu ocazia prezentării raportului Consiliului Județean pe anul 2011 că unul dintre cele mai importante proiecte realizate anul trecut este stadionul Cluj Arena. „Unul dintre cele mai importante proiecte este stadionul Cluj Arena, realizat în 2 ani și 3 luni și care a costat 35 milioane euro, 30% din bani fiind alocați de Guvern”, a precizat Tișe. În acest context, președintele Consiliului Județean a mai spus că stadionul va putea fi clasificat la standardul „elite” doar în anumite condiții. „Clasificarea unui stadion la un anumit standard o dau dotările și când există o delegație internațională, la un meci internațional. Atunci se pot demara procedurile pentru standardul elite”, a afirmat Alin Tișe.



Lucrările la Aeroport, un alt motiv de mândrie

Finalizarea terminalului de pasageri, demararea lucrărilor la noua pistă de 3.500 de metri, etapa I a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, dar și înregistrarea pasagerului cu numărul 1 milion sunt câteva din realizările legate de aeroport în anul 2011 de către Consiliul Județean Cluj. În prezentarea raportului, Alin Tișe a subliniat că lucrările sunt realizate de consorțiul condus de SC Napoca SA, iar valoarea proiectului este de peste 32 milioane euro.

Finanțarea pentru centrul de deșeuri, obținută în 2011

Tișe a subliniat și importanța obținerii, anul trecut, a finanțării pentru Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Cluj-Napoca. „După doi ani de lucru la acest proiect, s-a obținut finanțarea, bani pe care județul îi va folosi pentru închiderea rampelor și pentru construirea viitorului centru integrat. 61 milioane euro aduși în bugetul Clujului este un aspect foarte important”, a spus președintele Consiliului Județean.
Termenul de execuţie al lucrărilor este de 14 luni, iar durata perioadei de  notificare a defecţiunilor este de 60 de luni.
Proiectului realizării CMID a fost blocată mai mult timp din cauza contestațiilor.

Spitalul Regional, bifat anul trecut

Printre proiectele derulate anul trecut de către Consiliul Județean se numără și cele pentru modernizarea drumurilor județene, dar și Spitalul Regional de Urgență. „Este un proiect despre care se discută din 2004 și întotdeauna s-a discutat despre locație, dar niciodată despre fonduri. Autoritățile locale au încercat mereu să găsească soluții și până la urmă, în 2011, s-a reușit găsirea locației potrivite”, a subliniat Alin Tișe. Locația a fost stabilită în comuna Florești, valoarea proiectului este de 150 milioane euro și va deservi 3,5 milioane de oameni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter