Politică

Prefectul este îngrijorat de absenţele elevilor

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/26_ziua/03-florin stamatian.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„Dezastrul” de la ultimul Bac este o altă sursă de neliniște pentru Stamatian.</p>

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian a făcut ieri, în prima şedinţă a Colegiului Prefectural din 2012, „bilanţul“ realizărilor de anul trecut. El s-a declarat mulţumit de derularea unor proiecte precum recensământul agricol şi al populaţiei sau colaborarea cu organele de ordine din judeţ.

Prefectul a atras atenţia însă reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj asupra numărului mare de absenţe al elevilor din judeţul Cluj. Pe de altă parte, el a subliniat colaborarea bună a ISJ cu Direcţia de Sănătate Publică.

Aproximativ 360 de elevi au avut, anul trecut, probleme cu absenţele

Stamatian a precizat, ieri că în judeţul Cluj, în cursul anului trecut aproximativ 360 de elevi au avut probleme legate de absenteism. Cifra nu este însă îngrijorătoare, raportat la numărul absenţelor, la nivel naţional, a mai subliniat el. De asemenea, prefectul a mai amintit şi „dezastrul“ de la bacalaureat de anul trecut, problemă pe care a spus el, „cu greu o vom şterge din minţile noastre“. Stamatian s-a declarat, în schimb mulţumit de asigurarea ordinii şi protecţiei în şcolile clujene şi a programelor de acest gen, derulate în cursul anului trecut, mai exact de colaborarea dintre organele de ordine şi ISJ Cluj. În acest sens, Stamatian a amintit doar două incidente minore care au avut loc, în 2011 în judeţ. În ceea ce priveşte colaborarea bună dintre Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate, el a amintit faptul că, la începutul anului şcolar erau autorizate 72% din unităţile şcolare.

Stamatian vrea să comunice mai bine cu instituţiile

Tot ieri, Stamatian le-a cerut şefilor deconcentratelor să comunice mai bine cu Prefectura, în anul care a început. „Există o mai bună comunicare acum între direcţia de sănătate publică şi cea de învăţământ, încet se vor organiza ca un Guvern local. De reproşat este faptul că nu sunt suficient de prompţi“, a spus prefectul. În acest sens, Florin Stamatian s-a declarat nemulţumit de faptul că nici până în momentul de faţă nu a primit vreo soluţie, din partea şefilor instituţiilor, la propunerea sa de scoatere a bărcilor cu motor de pe Lacul Tarniţa.

abonare newsletter