Politică

Bugetul CJ Mureș şi al administraţiilor locale, mai mic cu 20% faţă de 2011

<p>Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că bugetul instituţiei, dar şi cel al administraţiilor publice locale din judeţ, va fi în acest an mai mic cu 20% faţă de cel din 2011.</p>

 

„Tot efortul nostru este pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile şi neprevăzute din proiectele cu finanţare europeană. Bugetul va fi mai mic cu 20%. Noi vom acoperi toate cheltuielile pentru funcţionarea instituţiilor, pentru acoperirea cheltuielilor lucrărilor începute şi nu ne hazardăm în a începe lucrări noi. Ştim că avem nevoie, dar nu atacăm lucrări noi în afară de proiectele europene, numai în măsura în care vom avea bani. Strategia pentru anul acesta este să închidem lucrările începute, să asigurăm fondurile pentru investiţiile începute - şi avem destule - şi pentru funcţionarea instituţiilor”, a arătat Lokodi.

Potrivit acesteia, luni au avut loc primele discuţii pe marginea bugetului CJ Mureş şi că doar pe 26 ianuarie se va cunoaşte exact suma de care va dispune instituţia în acest an.

„Diminuarea este de 20%, dar nu ştiu exact cât înseamnă. Vom vedea ce înseamnă - şi administraţiile publice locale vor avea această scădere. Pe 26 ianuarie veţi afla şi în bani ce înseamnă. Şi tot atunci, eventual, vom spune ce nu putem ataca şi ce ar trebui început. De azi suntem în discuţii pe primele cifre”, a precizat preşedintele CJ Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter