Politică

Frunda: „Dacă USL va avea 50%, ne va închide uşa în nas”. Cum se vede guvernarea dinspre UDMR

<p>Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat luni, la RFI, că îşi face „probleme serioase” în legătură cu prezenţa în Parlament a UDMR.</p>

 

Frunda a spus că după alegerile din 2012, dacă USL va avea 50%-51% din voturi „sigur nu va apela” la formaţiunea maghiară, dar dacă va avea 48%, „cu siguranţă va apela”, pentru că ştie că „poate avea încredere” în UDMR, informează Agerpres.

„Eu îmi fac probleme cu prezenţa noastră în Parlament. Pe de o parte, vom plăti preţul guvernării. Or omul mediu, cetăţeanul de rând simte că trăieşte mai prost în 2012 decât a trăit în 2008, iar această factură electorală trebuie plătită. Doi: UDMR-ul va avea ca adversari în cadrul comunităţii maghiare partidele domnilor Tokes şi Sasz, care deja atacă de foarte multe ori imoral UDMR-ul şi neadevărat, iar aceste atacuri vor fi mult mai înteţite, mult mai agresive în perioada următoare, iar rezultatul va fi că alegătorul, care până acum vota UDMR-ul, o parte dintre ei vor fi dezamăgiţi, scuzaţi-mi expresia, scârbiţi de lupta politică şi pur şi simplu nu vor merge la alegeri', a spus Frunda.

Potrivit acestuia, cel puţin 60%-70% din electoratul UDMR îl reprezintă pensionarii, „care au avut cel mai mult de pierdut, de la spital la încălzirea electrică”.

Parlamentarul UDMR nu exclude o eventuală alianţă post-electorală cu USL.

„În ceea ce priveşte alianţele post-electorale, istoria din ultimii 20 de ani ai României ne-a învăţat că se apelează la UDMR atunci când este nevoie de UDMR. N-am fost niciodată în situaţia ca să existe o alianţă de peste 50% şi să fie invitat UDMR-ul să ia parte la această alianţă. Dacă există o alianţă undeva între 45% şi 50%, atunci alianţa respectivă ştie că UDMR-ul este un partener loial, fidel, corect, format din oameni experimentaţi, buni profesionişti, pe care se poate conta. (...) Dacă USL va avea 50%-51%, sigur nu va apela la noi, dacă va avea 48%, cu siguranţă va apela la noi, pentru că ştie că poate avea încredere în noi. (...) Dacă vor avea 50%, ne vor închide uşa în nas, dacă vor avea 48%, vor fi foarte drăguţi cu noi”, a mai spus Frunda, la RFI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter