Politică

Deputatul Uioreanu cere demiterea şefilor CNADNR şi DRDP Cluj

<p />Vicepreşedintele PNL Cluj, deputatul Horea Uioreanu, vicelider al Grupului parlamentar liberal, i-a cerut, duminică, ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, să îi demită pe şefii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Daniela Drăghia şi respectiv Ion Pantelimon, ca urmare neregulilor financiare constatate de Curtea de Conturi în cele două instituţii.

Liderul liberal a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la CNADNR „s-au constatat adânci nereguli”, însumând 7,7 milioane de lei, iar la DRDP „plăţi nejustificate ale unor transporturi, preţuri nejustificate faţă de cele stabilite prin licitaţie şi sume dublate în decontări în valoare de 875.000 de lei”.

„Suma de 875.000 de lei nu pare mare, dar într-o perioadă de criză, când discutăm de austeritate, orice ban risipit este în minus la bunăstarea acestei ţări. PNL Cluj a cerut de multe ori controale la DRDP Cluj privitor la modul cum funcţionează această direcţie condusă de domnul Pantelimon”, a spus vicepreşedintele PNL Cluj.

Uioreanu a susţinut că dacă se continuă controalele la DRDP Cluj 'se vor mai găsi şi alte lucruri' şi a exemplificat cu Centura de Sud-Est a oraşului, Vâlcele-Apahida, unde de la preţul de licitaţie de 60 de milioane de euro s-a ajuns la 200 de milioane de euro, fără ca lucrarea să fie terminată.

„Centura nu este gata nici acum, ba mai mult s-a şi inventat un lucru nemaiauzit: centurica centurii, o invenţie românescă, tipică pentru guvernarea Emil Boc şi tipică pentru acest domn Pantelimon care îşi dovedeşte din nou incompetenţa”, a spus deputatul Horea Uioreanu.

abonare newsletter