Politică

Emil Boc: „Cîțu poate duce PNL la nivelul următor. Eu nu voi candida la nicio funcție”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că, în opinia sa, Florin Cîţu este „omul care poate duce partidul la nivelul următor”. Declarația vine după anunțul premierului că va candida la șefia PNL.

 

 


„Din punctul meu de vedere, nu cred că mai este un secret pentru nimeni mă bucur de faptul că premierul României, Florin Cîţu, şi-a anunţat candidatura. Cred cu sinceritate că este omul care poate duce partidul la nivelul următor, mulţumindu-i domnului Orban pentru lucrurile bune pe care le-a făcut, dar, în politică, întotdeauna, discutăm despre viitor, iar Florin Cîţu poate reprezenta viitorul pentru PNL, cu o echipă puternică cu toţii membrii PNL, pentru că inspiră, are proiecte, a demonstrat în actul de guvernare şi cred eu că cu el preşedinte PNL şi România va avea de câştigat”, a declarat Emil Boc, duminică, la finalul Consiliului Naţional al PNL.

 


El a mai precizat că a discutat cu Florin Cîţu despre proiectele pe care le are în vedere legate de partid, subliniind totodată, că lupta internă din partid va fi câştigată de PNL, întrebat dacă va câştiga Cîţu competiţia la şefia formaţiunii.

„Va câştiga această luptă Partidul Naţional Liberal, cu Florin Cîţu preşedinte”, a spus Boc.


Întrebat la ce funcţie va candida, Boc a spus: „La nicio funcţie”.

Cîțu, candidat oficial la șefia PNL

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineața oficial candidatura la funcția de președinte al PNL, intrând astfel în competiție cu Ludovic Orban, actualul președinte al partidului.


„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a declarat Florin Cîțu.

Boc, susținător „înfocat” al lui Florin Cîțu

La momentul anunțului făcut de Cîțu a fost prezent și primarul Clujului, Emil Boc, susținător „înfocat” al premierului pentru șefia la PNL, edilul clujean considerând că actualul prim-ministru este cea mai bună alegere pentru această funcție.


„Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei. Dacă se adâncește în continuare pandemia, vom avea recesiune, dar dacă lucrurile merg așa cum arată acum, că ieșim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea să reușim să evităm o recesiune economică și de aceea mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice, înțelege bine că locul de muncă este cea mai bună formă de protecție socială, înțelege bine că avem nevoie de reformarea acestei țări cu măsuri concrete și este un om politic recent, venit în această sferă cu foarte multe gânduri pozitive și care își dedică energia pentru ceea ce înseamnă viitorul României”, declara Emil Boc, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

CITEȘTE ȘI:

„Tandem” Boc-Cîțu la șefia PNL? Premierul și Emil Boc, întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres

Ultimele Stiri
abonare newsletter