Politică

O firmă din Cluj a primit aproape 150.000 lei din fonduri publice de la AUR. Banii au rămas „în familie”

O firmă din Cluj ce aparține unui fost liberal bistrițean a încasat aproape 150.000 de lei pentru servicii electorale, furnizate filialei AUR Bistrița. O investigație Rise Project scoate la suprafață un „aparat de cumetrii”, după ce AUR a ajuns la primul milion din bani publici.

 

 


La realizarea primului milion decontat de partidul AUR din bani publici, jurnaliștii Rise Project au descoperit un adevărat „aparat de cumetrii”. 

 


Tranzacțiile se desfășurau în campania electorală destinată alegerilor parlamentare. Partidul AUR a lucrat atunci cu 56 de contractori, cărora le-a plătit 1,5 milioane de lei, potrivit sursei citate.  Această sumă imensă a fost rambursată în contul pentru cheltuieli electorale ale AUR, de către AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), iar 1,1 milioane din suma totală a fost folosită doar pentru cinci beneficiari, între care și Poșta Română. 

În ecuație se regăsește și o firmă din Cluj, Apella, ce aparține unui fost liberal bistrițean, Alin Seserman. Compania a primit 143.000 de lei pentru servicii electorale ce au fost furnizate către AUR în perioada campaniei. Această sumă este de aproximativ 10% din totalul decontărilor de stat pentru cheltuielile din timpul campaniei electorale, relatează riseproject.ro.


Ce servicii a oferit firma din Cluj pentru AUR? 

143.000 de lei au ajuns la patronul firmei Apella din Cluj, un fost liberal și „consultant”, care și-a ajutat fratele în campania electorală, pe Marcel Seserman, președintele AUR Bistrița. 

Marcel Seserman a candidat la Camera Deputaților și a promis, ironic, în campanie că va contribui la „stoparea finanțării partidelor de la buget”, mai spune sursa citată. 


Chiar dacă patronul din Cluj a susținut că a oferit sevicii și în alte județe, nu doar fratelui său, acesta nu își mai amintește în ce județe a avut activitate. Alin Seserman și-ar fi ajutat fratele în campania electorală cu pregătirea de materiale electorale, unele destinate presei, dar și a pliantelor și broșurilor. Totodată, Alin Seserman i-ar fi administrat pagina de Facebook fratelui său, candidatul Marcel Seserman.

Citește materialul întreg pe riseproject.ro


CITEȘTE ȘI:

PROTEST anti-restricții la Cluj-Napoca! Diana Șoșoacă: „Toți vor avea parte de plângeri PENALE”. VIDEO/FOTO

 

Boc despre rezultatul alegerilor parlamentare: „Nu am fost surprins de intrarea AUR în Parlament, am câștigat chiar și un pariu”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter