Politică

Jocuri politice la vârful PNL. Ce se ascunde în spatele declarațiilor lui Emil Boc privind Congresul PNL

Emil Boc, primarul Clujului, este gata să facă o alianță cu Florin Cîțu în cazul unui duel cu Ludovic Orban.

 

 


E limpede că între liderii PNL Cluj și liderii de la București există o serie de tensiuni. Ziare.com a anunțat zilele trecute că liberalii clujeni nu-l mai vor pe Ludovic Orban și încearcă să găsească un contracandidat pentru Congresul din septembrie.
 

Conform sursei citate, Florin Cîțu nu s-a decis dacă va candida pentru funcția de președinte al partidului și ar prefera să rămână în umbră.  Actualul premier ar vrea să amâne Congresul PNL, deoarece nu are suficient timp pentru a se face remarcat.


„Florin Cîțu ar vrea mai degraba ca acest Congres să aibă loc la sfârșitul anului, sau chiar anul viitor.  Motivele sunt legate de succesul pe care îl anticipează că îl va avea campania de vaccinare, dar și banii pentru primari prin PNRR. Cîțu este constient că nu-l poate învinge pe Orban și amână un răspuns. Problema este că el este împins de la Cluj, de cei care nu-l mai vor pe Orban președinte PNL”, au afirmat surse politice.

Război în toată regula în PNL

PNL-iștii clujeni nu-l mai vor pe Orban în fruntea partidului și au apărut mai multe variante pentru ocuparea șefiei partidului. Emil Boc și Florin Cîțu au avut mai multe discuții pentru ca actualul premier să candideze, dar lucrurile nu sunt deloc clare. În plus, Boc și Tișe ar fi luat legătura și cu Ilie Boloja, însă nici acesta nu ar fi încântat de candidatură. Ultima variantă ar fi Robert Sighiartău, dar nici el nu pare foarte convins.


Boc i-a ridicat mingea la fileu lui Cîțu

Edilul Clujului a avut o intervenție la Digi 24 în care a spus că Florin Cîțu ar merita să fie liderul PNL: „Din punctul meu de vedere cred că o astfel de candidatură este bine venită, dar decizia îi aparține domnului prim-ministur. Este o competiție binevenită în PNL, este un partid viu, dinamic și are nevoie de o confruntare ideologică, repet, care să unească, nu să dezbine”, a spus Emil Boc la postul meționat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter