Politică

„Profesionist în Drept” și profesor universitar din Cluj, propunerea UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului

UDMR a propus ca funcția de Avocat al Poporului să fie ocupată de „un profesionist în domeniul Dreptului din Cluj”.

 

 


Vicepremierul Dan Barna a declarat că UDMR a făcut o propunere pentru funcţia de Avocat al Poporului, menţionând că este vorba despre un „profesionist în domeniul Dreptului din Cluj”.

 


Întrebat când va fi tranşată chestiunea Avocatului Poporului şi dacă UDMR a propus un nou nume, Barna a confirmat.

„O să vedem într-o săptămână, maxim două, dar sper să fie săptămâna viitoare, să putem lua o decizie. Într-adevăr, am primit o nouă propunere din partea celor de la UDMR. (...) Abia aştept să vedem CV-ul şi caracteristicile profesionale ale acestei propuneri. Nu cunosc persoana respectivă. (...) Asta e informaţia pe care o am: un profesionist în domeniul Dreptului, din Cluj”, a declarat Barna, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.


Fabian Gyula, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și profesor universitar în prezent, ar fi propunere UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, scrie europaliberă.ro. Gyula a fost și procuror al Parchetului Curții de Apel Cluj și este doctor în Drept Internațional, busier Herder al Universității din Viena și, totodată, a Institutului Ludwig Boltzmann din Viena. 

CITEȘTE ȘI:


Boc, dezamăgit de numirea unui prefect UDMR la Cluj: „Nu am de gând să tolerez nerespectarea simbolurilor naționale”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter