Politică

Alin Tișe, atac la conducerea PNL: „Să înceteze odată ciolaniada și să așezăm lucrurile. Oameni neperformanți au confiscat partidul”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a criticat dur conducerea Partidului Național Liberal, spunând că se preocupă doar de „ciolaniadă”, adăugând că rezultatul slab al partidului la ultimele alegeri se datorează performanțelor slabe ale politicienilor din fruntea PNL.

 

 


Președintele CJ Cluj a emis un comunicat de presă în care își exprimă nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă în Partidul Național Liberal, numind lupta pentru funcții o „ciolaniadă grețoasă” dusă de personaje „lipsite de valoare politică” și „neperformante”.

 


„Asistăm la Ciolaniada grețoasă în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică. Am tot așteptat ca oamenii cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid. Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aștept în zadar. Au confiscat partidul pe persoană fizică. Constat că oamenii aceștia, în aroganța și autosuficiența lor, se joacă de-a v-ați ascunselea acum cu partidul. Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut și nu din cauza măsurilor COVID-19 luate, cum încearcă să se scuze toți neperformanții din partid.

Nu pot să văd cum se perpetuează aceste lucruri și dau vina pe măsurile nepopulare luate pentru COVID. Măsurile anti-COVID se iau de toată lumea, în toate țările și nu sunt de vină nici Arafat, nici președintele României. De vină pentru ce se întâmplă cu PNL-ul sunt acei oameni neperformanți care în momentul de față au confiscat acest partid”, a transmis Alin Tișe. 


„Cred că trebuie să înceteze odată ciolaniada asta și să putem învesti un Guvern, să așezăm lucrurile, pentru că oamenii asta așeaptă de la Partidul Național Liberal, nu să se certe între ei, care convoacă ședințele mai repede și care trage scaunul de sub fund cui. Cei care vor să ia locul lui X e la fel de neperformant ca și X. Cei care vor să pună acum mâna pe partid sunt la fel de neperformanți. Cu alte cuvinte, eu cred că acest partid trebuie să se așeze pe criterii de performanță, asta înseamnă că cei care au realmente rezultate bune politice trebuie să conteze. Nu că înlocuim unul neperformant cu unul la fel de neperformant. Nu îmi doresc eu nici funcție de ministru, nici altă poziție, nu mă tentează nicio funcție la București în acest moment, nu despre asta e vorba”, a afirmat Alin Tișe, pentru monitorulcj.ro.

Cei din conducerea centrală a partidului „și-au ridicat poalele în cap” și se ceartă pe poziții

Întrebat despre cine este vorba, Tișe a fost rezervat, spunând că nu dorește să facă nominalizări, însă a declarat, pentru monitorulcj.ro, că se referă la conducerea centrală a partidului. El a adăugat că Organizația PNL Cluj, alături de alte organizații performante din țară, sunt excluse din luarea deciziilor și „sunt bune doar ca să aducă rezultate”.


„Am spus în declarație că nu aș vrea să nominalizez, tocmai ca să nu creadă lumea că vreau să îmi fac imagine și că îmi critic propriul partid, cel puțin în această primă postare. Mă refer la cei din conducerea centrală a partidului, care după cum vedeți, și-au ridicat poalele în cap și se ceartă pe poziții. E vorba de cei pe care îi vedeți toată ziua în prim plan. Vă puteți da seama despre cine e vorba, pentru că ei se bat pentru ciolaniadă, nu noi.  Declarația mea vine din frustrare și nemulțumire. (...) Organizația Cluj e bună și solicitată doar ca să aducă rezultate și ca să obțină scoruri politice bune, dar când se decide ceva la București, evident că organizația Cluj este ignorată.

Cred că organizațiile performante din România trebuiesă aibă un cuvânt de spus în partid. Organizația Cluj este una dintre cele mai performante din țară, a avut cele mai multe voturi, cred, și la aceste alegeri și ca atare ar trebui să conteze, atât când se muncește, cât și când se iau decizii în partid. Despre asta e vorba, despre faptul că e o organizație care ar trebui să conteze la decizie, iar cei care vremelnic sunt cocoțați în fruntea acestui partid profită de rezultatele politice pe care noi le avem în teritoriu și ei se ocupă de ciolaniadă. De aici am această nemulțumire, pentru că eu cred că ajunge cu aceaste lucruri și că partidul ar trebui așezat pe criterii de performanță. Cel care are performanțe adinistrativ-politice ar trebui să decidă și să coonteze, pentru că respectivele persoane au și susținerea oamenilor în spate și au fost votați”, a declarat Alin Tișe pentru Monitorul de Cluj.


„Plecați acasă și lăsați partidul celor performanți!”

Tișe a încheiat comunicatul prin îndemnul adresat celor aflați la conducere să „plece acasă” și să îi lase pe cei performanți în locul lor. El a subliniat faptul că nu își dorește funcții pentru sine, ci doar să vadă oameni performanți în conducerea partidului.

„Spun acum stop la toți lipsiții de valoare politică și administrativă! Plecați acasă și lăsați partidul pe mâna celor performanți! Precizez că nu doresc nici o funcție de ministru sau altă funcție! Însă, trag un semnal de alarmă: atenție ca rămâneți fără partid, voi cei preocupați de Ciolaniadă! Și mai grav, rămâneți fără oamenii din țara aceasta care credeau în PNL sau au așteptări de la PNL”, a mai arătat președintele CJ Cluj.

În final, Alin Tișe a atașat un raport de activitate pentru perioada 2016 - 2020 în care enumeră principalele obiective realizate de dânsul în fruntea Consiliului Județean Cluj.

„Pentru cei închipuiți din partid care se întreabă «cine e și ăsta?», atașez un raport de activitate administrativă și politică pentru a se putea compara cu mine!”, a conchis Tișe. 

El a aenumerat aici investițiile pe infrastructură demarate de Consiliul Județean Cluj în ultimii ani, privind asfaltarea drumurilor, racordarea localităților la rețeaua de apă și canalizare, investiții importante în domeniul sănătății, inclusiv edificarea unui nou pavilion la Spitalul Borșa, darea în funcțiune a primei celule CMID, demersuri pentru edificarea unui Centru Integrat de Transplant și a unui Spital Monobloc de Copii, realizarea unui Park&ride la Aeroport.

CITEȘTE ȘI

Guvernul PNL-USR-UDMR. Care sunt posibilii viitori miniștri?

 

 

abonare newsletter