Politică

Cum s-au descurcat parlamentarii clujeni „adoptați” de alte județe? Ungureanu și Cătăniciu își mențin mandatele

Emanuel Ungureanu și Steluța Cătăniciu au câștigat fiecare încă un mandat în Camera Deputaților, pe listele altor județe decât Cluj.

 

 


„Împins” de Alianța USR-Plus Cluj pe locul 4 pe lista candidaților la Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu a deschis lista USR Buzău. Cu un scor parțial de 8,80% obținut de Alianța USR-Plus Buzău, Emanuel Ungureanu și-a asigurat un nou mandat în Parlament, pe care nu l-ar obținut în organizația din Cluj, care a reușit un scor de 23,3% și va trimite în Cameră doi candidați (maxim trei, după redistribuirea mandatelor, care se va face la nivel național). 

 


Deputatul Emanuel Ungureanu deține în prezent funcția de vicepreședinte în comisia de sănătate a parlamentului, făcându-se cunoscut în județ și la nivel național pentru sesizările privind neregulile din spitale. El a anunțat că va pleca din organizația USR Cluj în 12 octombrie, la o zi după validarea listelor candidaților la parlamentare la nivelul județului.


Steluța Cătăniciu va avea un nou mandat de deputat, din partea PSD

Fosta șefă ALDE Cluj va avea un nou mandat de deputat, de data aceasta însă sub sigla PSD. Cătăniciu a fost „recompensată” de președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu cu locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților a PSD Bihor, asigurându-și astfel locul pentru următorii 4 ani în Camera Deputaților.

În octombrie, Monitorul de Cluj scria despre faptul că președintele PSD Marcel Ciolacu a impus-o pe deputatul Steluța Gustica Cătăniciu, fosta președintă a ALDE Cluj, trecută la PSD, candidat PSD Bihor, pentru Camera Deputaților, în pofida dorinței filialei. Ioan Mang, liderul PSD Bihor, și-a securizat poziția numărul 1 pentru Camera Deputaților, pe locul 2, la propunerea lui Ciolacu, fiind deputatul de Cluj Steluța-Gustica Cătăniciu. Aceasta a intrat în PSD în iunie 2020, după ce a trecut pe la PPU-SL, partidul fondat de către Dan Voiculescu, deși a intrat în Parlament din partea ALDE. În 2012, Cătăniciu era aleasă din partea PNL.


Potrivit rezultatelor prezentate de presa bihoreană, PSD a reușit la nivel județean un scor de 19,3%, ceea ce înseamnă că organizația va trimite, cel mai probabil, doi deputați în parlament: pe Ioan Mang și pe Steluța Cătăniciu.

PMP, sub pragul electoral

Un alt parlamentar de Cluj care a candidat la alegerile din 6 decembrie în alt județ este Vasile Cristian Lungu, numărul 1 de pe lista pentru Senat a PMP Sălaj.


Partidul Mișcarea Populară este foarte puțin probabil să mai treacă pragul de 5% la nivel național, însă și dacă acest lucru se va întâmpla, PMP Sălaj a strâns doar 2,93% din voturile pentru Senat. Astfel, după un mandat de senator de Cluj, Vasile Cristian Lungu va părăsi Parlamentul.

CITEȘTE ȘI

Rezultate OFICIALE PARȚIALE Cluj. PNL - 34%, Alianța USR-Plus - 24%, PSD - 13%. Clujul va trimite în Parlament un deputat AUR

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter