Politică

“Depăşitul” Geoană gafează. Din nou.

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/02_ziua/01-geoana 8.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Senatului a reuşit să îi enerveze, din nou, pe colegii săi de partid.

Mai mulţi membri PSD, printre care Miron Mitrea şi Cosmin Nicula, au cerut schimbarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, supăraţi că fostul lider PSD acţionează în nume propriu şi că aduce prejudicii de imagine partidului.

Liderii social democraţi clujeni se delimitează la rândul lor de Geoană cel „depăşit” şi îi recomandă să candideze la „partidul flăcării violet”. Mesajele lui Geoană nu mai au nicio legătură cu realitatea „pământenă”, completează ei.


Ultimele gafe ale lui Geoană

Anunţul potrivit căruia îşi doreşte să mai candideze pentru funcţia de preşedinte al României şi faptul că nu şi-a anunţat colegii în privinţa vizitei în Statele Unite au fost motivele de enervare pentru colegii săi de partid. Astfel, social democraţii susţin că, din moment ce deplasarea nu a fost aprobată de Biroul Permanent, Geoană nu are nicio calitate să reprezinte Senatul la Washington, arată realitatea.net. Un alt motiv de enervare pentru senatorii PSD a fost invitarea premierului Boc la Parlament, săptămâna trecută. Conducerea Senatului nu a aprobat o astfel de invitaţie, iar Mircea Geoană a făcut-o în nume propriu. Mai mult, el nu i-a informat pe senatori că premierul urmează să dea curs invitaţiei, astfel încât în momentul în care a venit în Senat, şeful guvernului s-a trezit că nu are cu cine sta de vorbă, mai arată realitatea.net.


Geoană e „depăşit”

Noile gafe ale preşedintelui Senatului au avut ecou până la Cluj. Liderii social democraţilor clujeni, Remus Lăpuşan şi Mircea Jorj îi recomandă lui Geoană să se abţină de la prea multe declaraţii, pentru că oricum nu mai are niciun cuvânt de spus în PSD.


„Geoană, ca de fiecare dată, îşi ratează şansa de a tăcea… Cred că este un personaj care ne face de ruşine de fiecare dată când îşi deschide gura. Este regretabilă atitudinea sa faţă de colegii din partid, mai ales dacă ne gândim că a fost preşedinte. Trimite tot felul de mesaje care nu mai au legătură cu realitatea pământeană, este depăşit, acest individ. Dacă vrea să candideze, poate, dar eventual la partidul flăcării violet… În ce priveşte solicitarea unor colegi de a nu mai şi preşedinte al Senatului, cred că deciziile trebuie luate la Bucureşti. Cred că trebuie aplicat statutul, probabil trebuie discutată inclusiv suspendarea sa din partid dacă nu respectă disciplina”, a declarat pentru Monitorul de Cluj preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

Mult mai blând în declaraţii a fost liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, care a preferat doar să îi recomande lui Geoană să fie „mai atent cu ceea ce spune”. „Cred că trebuie să fie mai atent cu ceea ce declară şi în relaţiile cu colegii săi de partid. În ce priveşte candidatura sa avem un protocol bine stabilit, PNL va da candidatul la preşedinţie. Probabil s-a gândit că vrea să candideze ca independent sau la următoarele alegeri prezidenţiale, nu la acestea care vin”, a spus Lăpuşan pentru Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter