monitorulcj.ro Menu
Politică

Contractul primarului cu fiecare clujean (P.E.)

Odată la 4 ani politicienii vin în fața alegătorilor împărțind promisiuni în stânga și-n dreapta pentru a obține votul clujenilor, promisiuni care sunt repede uitate după ce ajung în funcții.

În cel mai bun caz, pentru nerespectarea promisiunilor, de vină este greaua moștenire, fondurile insuficiente, celelalte partide care fac tot posibilul să te împiedice să-și îndeplinești promisiunile, etc. De fapt este vorba de incompetență. De fapt este vorba de o lipsă de bun simț. Bunul simț presupune să candidezi pentru o funcție doar dacă ai experiența și expertiza necesară pentru a exercita acea funcție, dacă ești competent. Bunul simț înseamnă să nu minți electoratul și să nu faci promisiuni pe care ulterior să le încalci. Înseamnă să nu candidezi pentru funcție, ci pentru a pune în practică proiectele tale.

Pentru a avea certitudinea că proiectele mele nu sunt vorbe în vânt sau simple enumerări de idei copiate de pe internet, le propun clujenilor să semnăm un contract pentru următorii 4 ani, contractul primarului cu fiecare clujean în parte. Cu obligații și angajamente clare de ambele părți. Durata contractului este de 4 ani, părțile putând prelungi contractul durata contractului cu încă 4 ani la alegerile locale din 2024, dar nu mai mult de atât. Angajamentul meu este de a exercita maximum două mandate, pentru că două mandate în orice funcție publică sunt mai mult decât suficiente pentru a pune în valoare proiectele tale, iar funcția de primar nu este o meserie în sine. Nu te naști primar, nu există facultate de primari și nici nu lași moștenire funcția de primar.


Proiectele pe care mă angajez să le realizez în cei patru ani de mandat sunt enumerate în acest contract pe care-l semnez în alb. Ele sunt rezultatul unor analize detaliate a cauzelor principalelor probleme cu care se confruntă clujenii și au asigurate din start sursele de finanțare necesare implementării lor. Toate proiectele propuse vor fi demarate în primele luni de manadat. Clujenii care-și doresc un astfel de oraș, pot semna la rândul lor acest contract pe 27 septembrie prin aplicarea ștampilei votat pentru candidații partidului FORȚA NAȚIONALĂ întrucât este importantă și susținerea prin vot a proiectelor în cadrul consiliului local. Astfel, fiecare clujean va putea să urmărească pe parcursul celor 4 ani, modul și gradul de îndeplinire a proiectelor pe care mă angajez să le realizez în mandatul de primar.

Ca antreprenor am învățat că în afaceri, cel mai important lucru este să-ți respecți angajamentele asumate prin contract.


Bunul simț cere respect, ori dacă proiectele tale sunt originale, nu copiate de pe internet sau plagiate, să propui și să semnezi în alb un astfel de contract în calitate de candidat, reprezintă o dovadă de respect față de clujenii cărora le ceri votul.

Îi provoc pe toți ceilalți candidați și în primul rând pe primarul încă în funcție, să aibă curajul să semneze un astfel de contract în care să scrie negru pe alb care sunt proiectele lor pentru clujenii cărora le solicită votul. Mai greu va fi pentru domnul Boc întrucât dânsul nu mai propune niciun proiect concret pentru următorii patru ani. Probabil că nu va mai fi cazul.


În final mă adresez clujenilor:

„Citiți și analizați contractul pe care vi-l propun, mergeți la vot pe 27 septembrie și votați pentru viitorul vostru și al copiilor voștri! Nu pentru viitorul meu, a lui Boc sau a oricărui alt candidat! Votați pentru viitorul vostru ... așa cum vi-l doriți!” (Contractul poate fi accesat în galeria foto a articolului)


Naș Sorin-Valeriu
Candidat pentru funcția de primar al Municipiului Cluj-Napoca
din partea partidului FORȚA NAȚIONALĂ

Publicat de SC Monitorul de Cluj SRL la comanda FORȚA NAȚIONALĂ – CUI: 21200847