Politică

Discuţii privind limba franceză în mediul profesional

<p />Centrul Cultural Francez din Cluj organizează astăzi o întâlnire de informare alături de reprezentanţi ai instituţiilor şcolare, companiilor şi universităţilor din Transilvania.

Întâlnirea va avea loc de la ora 10.00, în spaţiile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Obiectivul acestei întâlniri este de a facilita dialogul între directorii instituţiilor şcolare din Transilvania şi directorii de companii pentru o mai bună cunoaştere a nevoilor actorilor economici care utilizează în mod frecvent limba franceză în cadrul activităţilor lor. În plus, potrivit organizatorilor, este şi o ocazie de a descoperi numeroasele oportunităţi profesionale oferite de practicarea acestei limbi.

„Intermediari între lumea şcolară şi cea profesională, universităţile clujene îşi vor prezenta specializările şi carierele pe care le propun studenţilor care au ales să studieze în limba franceză. Masa rotundă de la finalul acestor întâlniri va încerca să deschidă piste de gândire şi să lanseze propuneri pentru stabilirea de legături mai strânse între mediul şcolar, universitar şi cel profesional”, explică reprezentanţii Centrului Cultural Francez.

Ultimele Stiri
abonare newsletter