monitorulcj.ro Menu
Politică

Fițiu Avram conectează clujenii cu producătorii locali prin proiectul „Adoptă un țăran” (P.E.)

Clujenii ar putea să fie susținuți financiar să se „conecteze” cu oamenii din spatele produselor pe care le consumă.

Profesorul Avram Fițiu, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Primăria municipiului Cluj-Napoca

 

 


 

Aşa sună unul dintre proiectele din portofoliul candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, care vine cu o propunere neobișnuită.


 

Acesta dorește adoptarea unei politici publice prin care locuitorii din Cluj-Napoca să fie susținuți să încheie un contract cu producătorii din mediul rural de la care se aprovizionează cu alimente de origine locală, şi chiar să creeze şi să menţină o legătură socială durabilă. Proiectul „Adoptă un țăran“ va subvenționa 10.000 de astfel de parteneriate încheiate la nivel local, anual, oferindu-le locuitorilor orașului ocazia de a petrece timp în familia producătorilor din satul clujean de unde se aprovizionează cu produse locale, dar și invers, producătorii de la sat vor putea să-şi petreacă din când în când câte un weekend în Cluj-Napoca, în familia parteneră.


Această idee, afirmă candidatul PMP, a venit din dorința de a induce sentimentul de responsabilitate socială, de a pune bazele unor legături dintre micii producători și beneficiarii de la oraș, și de a promova mâncarea sănătoasă și autohtonă. O astfel de mișcare ar avea un impact cultural, economic şi social, şi ar conduce la o nouă perspectivă de colaborare în comunitate.

Candidatul PMP consideră că este relevant să se întemeieze conexiuni între familiile din mediul urban şi cele din mediul rural pentru a accelera procesul de dezvoltare a comunității şi a induce ideea de responsabilitate socială, dar și pe plan economic, căci parteneriatele economice ar deveni mai personale și ar lua o încărcătură culturală.


De pe urma unei astfel de inițiative, clujenii ar avea multe de câștigat, fiind vizate în mod direct bunăstarea lor și colaborările dintre aceștia. Noutatea pe care o aduce proiectul de față este faptul că, pe lângă beneficiile care apar ca urmare a încheierii unor contracte economice între familiile din Cluj-Napoca și cele de producători din satele învecinate, se susține și formarea conexiunilor sociale.
(Publicat de SC Monitorul Events SRL. Comandat de Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj. CUI: 21200020)