monitorulcj.ro Menu
Politică

Valeriu Naș (Forța Națională) face un apel la dezbatere publică între candidații la Primăria municipiului Cluj-Napoca (P)

Dată fiind importanța crescută a municipiului Cluj-Napoca în dezbaterea despre dezvoltarea urbană a României, fapt subliniat în repetate rânduri de actualul primar prin comparația cu Bucureștiul, măgulitoare pe formă, dar dezamăgitoare pe fond pentru clujeni, traficul și infrastructura fiind probleme grave în ambele orașe.

Dată fiind nevoia unor schimbări radicale a politicilor locale, cu precădere în domeniul traficului, infrastructurii și poluării, după 16 ani de conducere a orașului de către Emil Boc și de către clanul baronilor locali pedelisto-liberali (Sorin Apostu, Horea Uioreanu, Alin-Păunel Tișe, etc.)

Fac apel la organizarea unei dezbateri publice cu toți candidații la primărie.


Fac apel la o dezbatere fără dispute politicianiste și demagogie, bazată pe proiecte și soluții concrete de dezvoltare a municipiului. Modernizarea Clujului nu este meritul primarului, ci al clujenilor și Clujul are nevoie de un lider puternic pe care în prezent nu-l are. Iar un lider puternic, primarul, trebuie să fie în slujba clujenilor și nu invers.

Spun din capul locului, că ținta dezbaterii nu este Emil Boc - tocmai pentru a nu-i da un motiv să refuze participarea la dezbatere.


Miza dezbaterii este răspunsul la dorința noastră, a tuturor locuitorilor municipiului, ca orașul să fie condus mai bine în condițiile în care, o schimbare de politică locală este de bun simț după 4 mandate ale lui Emil Boc, în care traficul și infrastructura sunt la fel, foarte proaste, iar poluarea este o mare problemă, la fel ca în orice oraș mare.

Înaintez deci încă o dată rugămintea către toți candidații la Primăria municipiului Cluj-Napoca de a participa la o dezbatere, urmând ca organizatorul acestei discuții publice, transparente, să fie un actor neutru, din societatea civilă, care să decidă asupra condițiilor desfășurării și a regulilor pe care cei prezenți trebuie să le respecte pentru a avea o dezbatere utilă.


Sorin-Valeriu Naș
Președinte Forța Națională
Candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca