Politică

Peste 270.000 de lei pentru terenul de pe Calea Turzii

<p />Consiliul Judeţean plăteşte pentru a intra în posesia întregii suprafeţe de teren.

Consiliul Judeţean încearcă să intre în proprietatea totală a terenului de pe Calea Turzii nr. 2-14, care a fost dat cu titlu gratuit Arhiepiscopiei în vederea realizării mai multor obiective.

La ora actuală, dreptul de proprietate asupra acestui teren este deţinut în cotă de 2/3 de judeţul Cluj şi în cotă de 1/3 de reclamanţii Kovacs Maria Magdolna şi Kovacs Aron (restituită în natură în temeiul unor hotărâri judecătoreşti). Astfel, potrivit proiectului de hotărâre ce se va afla în şedinţa de astăzi în mapele consilierilor judeţeni, Consiliul Judeţean trebuie să plătească suma de 277.979 de lei pentru recuperarea întregului teren de pe Calea Turzii. Iniţial, în bugetul pe anul acesta, Consiliul Judeţean a prevăzut suma de 263.000 de lei pentru acest teren, însă acum este nevoie de o suplimentare cu 15.000 de lei. Vă reamintim că, în luna iulie, consilierii judeţeni clujeni au aprobat proiectul privind concesionarea către Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului a terenului de pe Calea Turzii nr. 2-14.


Sală de sport şi grădiniţă

Conform noului acord încheiat cu Arhiepiscopia, terenul urmează să fie folosit pentru realizarea unei săli de sport care să deservească şcolile din zonă, a unei grădiniţe, precum şi pentru construirea unui Centru Misionar - Social, care ar urma să cuprindă sediile pentru Protopopiatele Cluj I şi II, o sală de şedinţe, sediu pentru Asistenţa Socială Eparhială, sediu pentru Societatea Femeilor Ortodoxe, pentru Organizaţiile de tineret şi o capelă pentru rugăciuni. În şedinţa din luna iunie, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, fiind ulterior reintrodus cu două noi obiective de investiţii – sală de sport şi grădiniţă. „Vom demara cât mai curând un studiu de fezabilitate pentru a vedea poziţionarea obiectivelor pe teren, după care vom încerca să găsim şi o finanţare. Aici e problema cea mai mare, cu finanţarea, însă vom încerca să obţinem fonduri guvernamentale şi apoi să vedem cum putem cofinanţa”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe la momentul aprobării proiectului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter