Politică

Centura ocolitoare Vâlcele-Apahida, „reclamată” la Curtea de Conturi

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/24_ziua/01 mare inaugurare centura apahida valcele_sc_091.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Social democraţii clujeni consideră că Centura Vâlcele-Apahida este „o ruşine şi un eşec” din punct de vedere tehnic şi estetic.

PSD Cluj va depune o sesizare la Curtea de Conturi Bucureşti referitoare la modul în care s-au cheltuit banii pentru centura ocolitoare Vâlcele-Apahida. Mai mult, social democraţii vor sesiza şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru a cere explicaţii în privinţa problemelor tehnice. Liberalii recunosc că centura este „benefică” pentru clujeni, dar spun totuşi că nu trebuia realizată „cu orice preţ”.

PSD Cluj cere explicaţii la Bucureşti


Social democraţii clujeni sunt decişi să sesizeze instituţiile statului pentru a cere explicaţii referitoare la felul în care au fost cheltuiţi banii la centura Vâlcele Apahida. De asemenea, PSD Cluj susţine că breteaua de ocolire a centurii a fost construită fără autorizaţie de construcţie. „Când vorbim de această centură, vorbim de banii clujenilor. Vrem o implicare a instituţiilor statului. Centura este o ruşine din punct de vedere tehnic şi estetic pentru clujeni. Apoi vorbim de o centură la centura de ocolire, vorbim de depăşirea cheltuielilor, iar aceste cheltuieli s-au realizat fără a fi respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, fără o autorizaţie de construcţie în domeniu şi fără aviz de mediu. Vom sesiza luni Curtea de Conturi Bucureşti, pentru a se verifica contractul iniţial, prelungirea acestora şi felul în care s-au cheltuit banii. De asemenea, vom sesiza şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru că lasă de dorit calitatea lucrărilor. Întrebarea este cine se face responsabil de această construcţie şi cine suportă cheltuielile suplimentare”, a declarat senatorul clujean PSD, Alexandru Cordoş.

Szeplekan: „Lucrarea prevedea costuri mai mici”


Consilierul judeţean Mihai Szeplekan (PNL) susţine că centura este „o lucrare benefică” pentru clujeni, care însă nu trebuie făcută cu orice preţ, ci cu cheltuieli cât mai reduse. „Important este, din punctul meu de vedere, că aceste lucrări au început pe vremea liberalilor, iar atunci au fost prevăzute costuri mai mici. Consider că aceasta trebuie făcută cu cheltuieli minime, pentru că e vorba de banii clujenilor, iar din câte ştiu sunt mai mari decât s-a prevăzut iniţial. Mai mult, consider că acea centură la centură nu ar fi trebuit făcută, este în plus. Centura este necesară, aşa cum am mai spus, dar nu cu orice preţ, pentru că este vorba despre banii clujenilor”, a declarat Szeplekan pentru monitorul.

Pantelimon „nu comentează”


Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj (DRDP), Ioan Pantelimon, a refuzat şi de această dată să comenteze acuzaţiile aduse de social democraţii clujeni. „Nu doresc să comentez aceste declaraţii, nu vreau să fac niciun fel de comentariu”, a declarat Pantelimon pentru Monitorul de Cluj.

Vă reamintim că premierul Emil Boc şi Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu au inaugurat centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, la sfârşitul săptămânii trecute. Centura are o lungime de 23,7 km şi a costat 530 milioane lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter