Politică

Emil Boc a fost la Senat, senatorii - nu

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/28_ziua/05 emil boc2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Emil Boc a răspuns ieri invitaţiei de luni a senatorilor, însă prea târziu.

Conducerea Senatului i-a adresat, luni, premierului Emil Boc o invitaţie pentru a se întâlni joi cu Biroul Permanent (BP), însă, în lipsa unei confirmări de participare, BP nu s-a întrunit, prim-ministrul venind totuşi la Senat şi plecând după câteva minute, după ce nu i-a găsit pe senatori.

Mai mult, senatorii PDL erau şi ei absenţi, cum s-a întâmplat de altfel în repetate rânduri în ultimele săptămâni. Liderul senatorilor democrat liberali, Cristian Rădulescu a precizat că grupul pe care îl reprezintă „nu are nicio legătură” cu această neînţelegere.

Boc, pus pe drumuri degeaba

Surse din staff-ul tehnic al Senatului susţin că invitaţia adresată premierului Emil Boc de a participa la o întâlnire cu membrii Biroului Permanent a fost făcută luni, cu propunerea ca reuniunea să se desfăşoare joi, la ora 10.00, dar că nu s-a primit un răspuns oficial la această invitaţie. Biroul Permanent al Senatului, în lipsa unei confirmări din partea premierului, nu s-a întrunit, au menţionat aceleaşi surse, potrivit Mediafax.

Prezenţa premierului Boc la Senat a fost anunţată oficial presei cu aproximativ 10 minute înainte de ora sosirii acestuia. Participarea premierului la întâlnirea solicitată de BP al Senatului ar fi urmat să vizeze evoluţiile economiei româneşti.

Ulterior acestui anunţ al Guvernului, unii dintre membrii Biroului Permanent, precum şi lideri ai unor grupuri parlamentare de la putere şi de la opoziţie, contactaţi de Mediafax, au spus că BP al Senatului nu a fost convocat în ziua de joi pentru a exista o astfel de întâlnire cu premierul. Reprezentanţi ai Guvernului au comunicat presei că premierul Emil Boc a mers la întâlnirea cu Biroul Permanent al Senatului, dar nu i-a găsit pe membrii BP şi nici pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi în consecinţă a plecat.

Senatorii PDL, din nou absenţi

Surse din Senat spun de asemenea că Boc a mers la grupul PDL, unde nu erau prezenţi senatori. Programul Senatului pentru ziua de ieri prevedea lucrări în comisii, Biroul Permanent întrunindu-se, de regulă, în ziua de luni, mai arată Mediafax. Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu a explicat că a fost „o neînţelegere”.

„Nu era convocat Biroul Permanent al Senatului. Bănuiesc că a fost o neînţelegere de protocol între protocolul Senatului şi cel al Guvernului. Aşa bănuiesc eu, că, altfel, nu pot înţelege”, a spus liderul senatorilor PDL, citat de Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter