monitorulcj.ro Menu
Politică

Forța Națională consideră că rezolvarea actualei crize se poate face prin revenirea la normalitate (P)

FORȚA NAȚIONALĂ consideră că singura soluție pentru ieșirea din criza generată de coronavirus și din grava criză de încredere generată de multitudinea de situații de restrângere a drepturilor și libertăților cetățeneşti, este REÎNTOARCEREA LA NORMALITATE.

FORȚA NAȚIONALĂ propune tuturor partidelor să renunțe la ideea prelungirii stării de urgență, să lase deoparte interesele de grup și calculele electorale(care oricum nu au nicio valoare pentru că nimic nu va mai fi ca înainte de declanşarea epidemiei) și să resetăm întregul mod de abordare a problemelor cu care se confruntă societatea.

Să ne oprim puțin din vârtejul vieții, să tragem aer în piept și să ne așezăm cu toții la masă  împreună, politicieni, antreprenori, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, patronale și sindicale, oameni de cultură și din sport, jurnaliști și persoane din mass-media, reprezentanți ai cultelor și ai societății civile,  și cu răbdare și înțelepciune, punând pe primul loc interesul cetățenilor și al țării şi cu respectarea strictă a Constituției, să găsim cele mai bune soluții de rezolvare a problemelor și disfuncţionalităților existente.


REÎNTOARCEREA LA NORMALITATE  este singura soluție prin care poate fi evitat un haos generalizat cu consecinţe dezastruoase pentru țară. Prelungirea stării de alertă nu va rezolva epidemia de coronavirus iar respectarea unor reguli și proceduri de conviețuire în astfel de situații se bazează în primul rând pe încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Ori tocmai perpetuarea la nesfârșit a stării de alertă și încălcarea gravă a drepturilor și libertăților cetățenești a condus la această gravă criză de încredere. O prelungire a stării de alertă nu va face altceva decât să adâncească și mai mult problemele din societate și va distruge încrederea, unitatea și speranța românilor.

Cetățenii nu mai sunt interesați de politici de stânga sau de dreapta. Îi îngrijorează ziua de mâine și viitorul copiilor lor. Tinerii, sportivii, artiștii dar și marea masă a antreprenorilor nu își pot face în momentul de față niciun plan pentru viitor. În prezent nu conteazǎ doctrina poltică a celor care conduc destinele țării.


Deviza momentului este: „Nici stânga, nici dreapta! În primul rând românii și România!”.

O eventuală prelungire a stării de alertă nu va face altceva decât să agraveze problemele din societate, va conduce la dezbinarea cetățenilor și la slăbirea suveranității, independenței și unității României, iar revenirea la NORMALITATE nu va putea fi înfăptuită decât prin revoltă populară, mai exact prin forță. De altfel, Constituția României prevede la aliniatul 1 al art. 55 că „Cetățenii au dreptul și obligația să apere România.”, ori atunci când valorile naționale, drepturile și libertățile cetățenilor și constituția țării sunt călcate în picioare, le revine cetățenilor obligația de a apăra țara.


# FORȚA SĂ FIE CU VOI !

Comunicat al Partidului FORȚA NAȚIONALĂ