Politică

Comisia Nokia bate pasul pe loc?

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/26_ziua/05 nokia_mr_0072.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Raportul comisiei privind contractul încheiat cu compania finlandeză întârzie să apară.

Deşi a fost înfiinţată în urmă cu o lună, comisia Nokia formată la nivelul Consiliului Judeţean Cluj nu a reuşit până în prezent să redacteze un raport final cu privire la contractul încheiat între compania finlandeză de telefoane mobile şi administraţia judeţeană.

Până acum, membrii comisiei au fost convocaţi de către preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, la o singură întrunire. „Fiecare membru al comisiei a primit o copie a contractului, urmând ca la următoarea întâlnire să vină cu o propunere. Deocamdată nu a avut loc o a două întâlnire, însă până la următoarea şedinţă de plen trebuie întocmit un raport cu concluziile la care s-a ajuns după analizarea contractului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Victor Popa. Având în vedere că următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean va avea loc până la finele acestei luni, consilierii judeţeni membri ai comisiei Nokia trebuie să se întâlnească cel puţin o dată în cursul acestei săptămâni pentru a trage primele concluzii.


Şanse minime de desecretizare?

În urma primei întâlniri a comisiei, membrii acesteia au dat de înţeles că există şanse minime de desecretizare a contractului cu Nokia, chiar dacă este vorba despre un contract încheiat cu o instituţie publică. „În mod normal, cred că nu vom putea face desecretizarea, din mai multe motive. O dată, pentru că în contract este menţionat că atâta timp cât funcţionează, el este secret, iar pe de altă parte riscăm să fim priviţi ca neserioşi de către eventualele firme care ar vrea să vină, în condiţiile în care noi am semnat un contract şi după aceea noi suntem cei care încălcăm acel contract”, a explicat liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean şi totodată membru al comisiei Nokia, Valentin Cuibus.


Tişe: „Contractul este în favoarea Nokia”

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a dat de înţeles că majoritatea clauzelor din contract sunt în fovoarea companiei finlandeze. „Acel contract a fost foarte, foarte bine făcut pentru Nokia. Noi analizăm foarte bine contractul, inclusiv posibilitatea ca Nokia să nu-şi fi respectat angajamentul de a popula toate cele 90 de hectare pe care le are la Jucu. Fabrica Nokia se întinde doar pe 30 de hectare, trebuie văzut dacă există clauze legate de popularea întregii suprafețe de 90 de hectare. Când s-a semnat contractul era foarte importantă investiţia, nu s-a gândit nimeni ce se va întâmpla la plecarea Nokia. Totul era privit dintr-o perspectivă roz atunci”, a afirmat Alin Tişe săptămâna trecută. El a anunţat că, la ora actuală, Consiliul Judeţean a negociat cu două companii care s-au arătat interesate de halele Nokia de la Jucu. Este vorba despre chinezii de la ZTE şi despre producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy. Se pare însă că decizia finală în ceea ce priveşte preluarea halelor de către un alt investitor nu va putea fi luată de Consiliul Judeţean, ci de Nokia, acest lucru fiind stipulat în contractul încheiat cu compania finlandeză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter