Politică

Se caută diriginte de şantier pentru pista aeroportului Cluj

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/26_ziua/05 lucrari reparatie pista aeroport rp 05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aeroportul clujean a demarat o procedură de licitaţie privind încheierea unui contract pentru dirigenţia de şantier pentru execuţia pistei de decolare-aterizare de 2100 de metri.</p>

Valoarea estimată a contractului este de 324.370 de euro fără TVA, principalul criteriu de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Ofertele depuse la licitaţie vor fi deschise în data de 15 noiembrie, ora 11, la sediul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca de pe strada Traian Vuia nr. 149.

La începutul acestei luni, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru execuţia pistei de decolare-aterizare de 3500 m – etapa I şi suprafeţe de mişcare aeroportuare aferente. Lucrările sunt executate de consorțiul rezultat din asocierea dintre SC Napoca SA- SC Icco Systems SRL – SC Geo Arc SRL, care a câștigat licitația cu un preț de 32.436.982 euro fără TVA.

„La pistă se lucrează intens, s-au decopertat deja 300 de metri. Executanții vor ca anul acesta să termine primul strat de infrastructură de un metru pe toată lungimea de 2100 de metri a pistei”, a explicat zilele trecute președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean apreciază că noua pistă va permite o dezvoltare mai accelerată a aeroportului clujean. „Aeroportul a evoluat de la 10.000 de pasageri pe an la 1.000.000. Nimeni nu se gândea că se va ajunge aici. Aeroportul poate să mai reziste cel puțin 20 de ani cu noua pistă”, a mai arătat Tișe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter