monitorulcj.ro Menu
Politică

Comunicat Forța Națională - Fotbalul cu prietenii și COVIDU’! (P)

Fotbalul cu prietenii este cel mai practicat sport de masă în țară.

Nu doar în România, ci probabil în orice țară din lume. Fotbalul cu prietenii este practicat de oameni simpli, amatori, nu sportivi amatori, ci cetățeni care încearcă să-și îmbunătățească sănătatea făcând  o oră-două de mișcare, împreună cu persoane cu care împărtășesc aceleași valori, aceleași griji și nevoi, aceleași mici şi nevinovate plăceri.

În România, din totalul practicanților de sport cu prietenii, de sport de după serviciu, aproximativ 70% practică fotbalul pe teren sintetic, restul de 30% practică baschet, tenis de câmp, volei, tenis de masă, etc.


De pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului aflăm că „Prioritățile asumate public de către Ministrul Tineretului și Sportului țin de dezvoltarea sportului de masă”. Totodată, în anexa 2 din Ordinul 619/2020 al  Ministrului „ SPORTULUI” din România „liberală” de astăzi, aflăm că „Este permisă practicarea tuturor sporturilor individuale în aer liber”. Fotbalul cu prietenii nu este un sport individual, sintagma „cu prietenii” presupune că acest sport este unul „de echipă”. În anexa 3, același ministru decretează pentru noi, muritorii de rând, că sportul de echipă este atributul exclusiv al sportului de performanţă sau în traducere liberă sportul de echipă nu poate fi practicat de către amatori, ci doar de către sportivii legitimaţi la un club sportiv. În concluzie, „fotbalul cu prietenii” nu există, la fel cum nu există nicio legătură a ministrului cu logica și cu atât mai puțin cu activitatea ministerului. Cu alte cuvinte, cei peste 500.000 de practicanți săptămânal ai „fotbalului cu prietenii” pot să afirme liniștiți: GHINION!

Tot la anexa 2 aflăm că „este permisă pentru practicanții tuturor sporturilor pregătirea fizică generală în aer liber în regim individual, în grupuri de maximum 6 persoane care nu locuiesc împreună (stretching, elemente din școala alergării, exerciții de echilibru și orientare spațială din gimnastică, exerciții cu propria greutate, exerciții de tehnică și tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situații specifice de luptă / joc, execuția tehnică / tactică de tip box cu umbra, exersarea fără minge a tehnicilor de joc etc.” Prin urmare, avem un ministru al sportului care a visat să fie boxer, fapt pentru care consideră drept sport amator „boxul cu umbra” și „reprezentarea mentală a adversarului”. Clar, fotbalul cu prietenii nu se încadrează la sport individual. Nu poți juca nici fără minge, nici cu umbra, nici reprezentând mental adversarul și nici exersând cu propria greutate.  


Revenind la anexa 3 care reglementează sporturile de echipă în aer liber, aflăm că aceasta face referire exclusiv la antrenamente, cantonamente și la sportul de performanță. Totuși, „este permisă reluarea antrenamentelor colective în aer liber, în grupuri de maximum 6 persoane care nu locuiesc împreună. În cazul sportivilor de performanță/profesioniști, dacă pentru desfășurarea antrenamentului este nevoie de participarea a mai mult de 6 sportivi în același timp, antrenamentele trebuie să se desfășoare în regim închis, de cantonament”. Deci dacă sportivii nu sunt de performanță, pot juca fotbal pe un teren de 1000 mp, în echipe de maxim 3 persoane, inclusiv portarul.

În concluzie, este foarte „safe” în lupta cu COVIDU’ să umpli o sală închisă de păcănele, dar nu e deloc „safe” în lupta cu COVIDU’ să joci o miuță cu prietenii, 6 contra 6, pe un teren în aer liber de 1000 mp. GHINION!


PS; Acest articol a fost elaborat de Forța Națională ca urmare a zecilor de sesizări primite din partea antreprenorilor care activează în domeniul bazelor sportive în aer liber şi a sutelor de sesizări primite din partea cetățenilor care vor să-și îmbunătățească sănătatea făcând  mișcare în aer liber împreună cu prietenii.

#Pentru o viață sănătoasă în viitor votați FORȚA NAȚIONALĂ!


#Măsurile PNL distrug!