Politică

Ludovic Orban, foc și pară pe Curtea Constituțională: „Decizia de astăzi arată că CCR este de partea celor care încalcă legea”

Premierul Ludovic Orban a criticat dur decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționale amenzile majorate pe perioada stării de urgență.

Reacție acidă a lui Ludovic Orban: „Decizia de astăzi arată că CCR este de partea celor care încalcă legea” Reacție acidă a lui Ludovic Orban: „Decizia de astăzi arată că CCR este de partea celor care încalcă legea”

Prim-ministrul Ludovic Orban susține că această decizie împiedică autoritățile să apere sănătatea românilor și favorizează o minoritate.

„Ca și în alte decizii luate de actuala CCR, în perioada lui dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență”, a afirmat premierul miercuri seară.


Șeful Executivului s-a declarat „șocat” de această decizie care are un „vădit caracter politic”.

„Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a adăugat Orban.


Premierul a mai spus că, în opinia sa, CCR se situează în apărarea „minorității extrem de reduse care încalcă legea și nescotește majoritatea zdrobitoare a românilor, 98%, care s-au comportat în această perioadă responsabil și au contribuit la limitarea răspândirii coronavirusului”.

CCR a decis că amenzile din timpul stării de urgență sunt neconstituționale

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.


Legea nu este suficient de previzibilă si nu există criterii clare stabilite de lege care să impună cuantumul amenzilor, ci acestea se stabilesc arbitrar de către forțele de ordine, potrivit judecătorilor CCR.

CITEȘTE ȘI


CCR: Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare, NECONSTITUȚIONALE

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter