Politică

Ialomiţianu promite o comunicare mai bună cu mediul de afaceri

<p />Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, afirmă că este necesară o comunicare mai bună cu mediul de afaceri, iar pentru îmbunătăţirea comunicării va emite inclusiv un ordin de ministru.

“Principala problemă - îmbunătăţirea relaţiilor între ANAF şi mediul de afaceri, o comunicare mai bună şi o să am în lucru un ordin de ministru în care oblig ca orice modificare în situaţia fiscală, stingere de obligaţii, anumite probleme privind conţinutul unei declaraţii să fie comunicate agentului economic în timp util, aşa cum prevede Codul de procedură”, a precizat ministrul Finanţelor Publice.

De asemenea, el le cere direcţiilor de finanţe să se întâlnească periodic cu mediul de afaceri.


“Sigur că mai trebuie să lucrăm la mentalitate, să schimbăm mentalitatea unor colegi din control, din Gardă; lucrul acesta îl vom face şi le-am spus că o metodă foarte bună este ca cei din direcţiile de finanţe să se întâlnească periodic cu mediul de afaceri”, a precizat Ialomiţianu.

Potrivit ministrului de Finanţe, o altă problemă reclamată de mediul de afaceri vizează accelerarea rambursărilor de TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter