Politică

Lidl îşi deschide porţile pentru turdeni

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/10_ziua/02-tudor stefanie lidl turda012.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Supermarketul situat pe Calea Victoriei la nr 33 îşi aşteapă clienţii de luni, 10 octombrie, începând cu ora 8.

Lidl, unul unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine ce comercializează produse alimentare şi nealimentare din Europa, este prezent în 20 de ţări şi deţine o reţea de peste 9.000 de magazine.

Lucrările de construcţie a magazinului Lidl din Turda au început încă din vara anului trecut, mai exact de la sfârşitul lunii august 2010, când germanii au cumpărat fosta benzinărie Baril pe care au demolat-o complet cu scopul ridicării noii clădiri. Acum, după mai bine de un an de la începerea construcţiilor, supermarketul îşi poate întâmpina clienţii turdeni.


Magazinul dispune printre altele şi de 80 de locuri de parcare.

11 noi magazine în toată ţara


În acest an LIDL inaugurează 11 magazine nou construite, atât în Bucureşti cât şi în ţară, reţeaua sa de magazine din România însumând în prezent 118 unităţi. Noile magazine se deschid în Bucureşti, Câmpulung, Drăgăşani, Focşani, Giurgiu, Piteşti, Şelimbăr, Timişoara, Turda şi Zalău.

Tot cu această ocazie LIDL lansează prima sa campanie de imagine, axată pe evidenţierea specificurilor regionale din portofoliul său de articole. Campania de iamgine va fi derulată în toate mediile de informare, atât în România, cât şi în Polonia, Cehia şi Slovacia.


Primul client, edilul Tudor Ştefănie

Prezent la inaugurare primarul Tudor Ştefănie a subliniat importanţa unei oferte cât mai variate de produse cu specific local, care se adresează tuturor categoriilor de cetăţeni, indiferent de statut şi situaţie economică.


„Vrem să aducem cât mai mulţi astfel de ofertanţi pentru servicii către populaţie. Ne aducem aminte cum se făcea comerţul acum câţiva ani, când piaţa era invadată de tot felul de chioşcuri. Era o problemă socială, dar cea mai mare problemă era de fapt oferta de produse şi calitatea acestora. Iată că acum am scăpat de această grijă”, concluzionează primarul turdean.

Lidl, „frate” cu Kaufland


Retailerul Lidl este deţinut de grupul Lidl & Schwarz, care operează la nivel local şi hipermarketurile cu discount Kaufland. Cele două divizii au intrat în România pentru prima dată în anul 2003, însă germanii au mizat în primii ani doar pe extinderea Kaufland.

Grupul Lidl & Schwarz, cu rulaje anuale de zeci de miliarde de euro, se situeză pe locul al cincilea în clasamentul celor mai mari retaileri la nivel global realizat de Deloitte în 2010. Pe primele trei poziţii se află Walmart, Carrefour şi Metro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter