Politică

Mai mulţi bani la bugetul Turzii

<p />Consilierii locali turdeni au aprobat o rectificare de buget de 6,21 de miliarde de lei vechi.

Mai mult de jumătate din această sumă – 341.024 de lei – sunt bani cuprinşi la venituri în capitolul de cheltuieli „Sume FEN postaderare în contul plăţilor efectuate”, la paragraful „Fondul European de Dezvoltare Regională”.

Capitorul “Învăţământ” primeşte sume considerabile, doar chestuielile materiale se ridică la 180.000 de lei.


Per ansamblu, cheltuielile, la mai multe capitole acestea s-au diminuat cu sume în valoare totală de 7,1 miliarde de lei vechi. Astfel, cu câte 80.000 de lei s-au redus cheltuielile materiale la capitole precum „Ordine publică şi siguranţă naţională” sau „Sănătate”, în timp ce la „Asistenţă socială” reducerea cheltuielilor este, per total, de 400.000 de lei.

De asemenea, o altă reducere a cheltuielilor de personal de 150.000 de lei s-a înregistrat la capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică”.


Suplimentările la “venituri” provin din „Impozite şi taxe pe proprietate”, „Impozite pe terenuri de la persoane fizice şi juridice”, „Taxe pe utilizarea bunurilor”, „Venituri din prestări servicii”, Venituri din taxe administrative” şi „Transferuri voluntare, altele decât subvenţiile”.  D.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter