Politică

Mesajul parlamentarilor clujeni de Ziua Națională: „Îți doresc grijă pentru cei fără speranță în fața bolii!”

Mai mulți parlamentari clujeni au ținut să lase un mesaj românilor cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Mesajul parlamentarilor clujeni de Ziua Națională: „Grijă pentru cei fără speranță în fața bolii!”, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc Mesajul parlamentarilor clujeni de Ziua Națională: „Grijă pentru cei fără speranță în fața bolii!”, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc

Deputatul PSD Horia Nasra s-a rezumat să posteze un citat din poezia „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” a lui Mihai Eminescu.

„La mulți ani #România, La mulți ani #români! „Spună lumii large steaguri tricoloare, Spună ce-i poporul mare, românesc, Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare, Dulce Românie, asta ţi-o doresc”. #Eminescu”


Europarlamentarul PNL Daniel Buda a vorbit despre faptul că, în cei 101 ani de la Marea Unire, România a devenit un stat respectat în Europa și în întreaga lume.

„Ziua de astăzi nu trebuie doar să ne încarce cu sentimente de profundă afecțiune față de națiunea noastră ci trebuie să ne trezească și respectul față de toți eroii care, prin lupta lor și prin sângele vârsat pe câmpurile de luptă, au făcut România unită. După 101 ani de la momentul 1 Decembrie 1918, putem să afirmăm că România este un stat respectat în Europa și în lume. Este un pilon de securitate și stabilitate în zonă, un stat capabil să fie partener de încredere pentru marile puteri ale lumii. România are acum și o structură Guvernamentală care înțelege prioritățile cetățenilor săi, care va consolida unitatea națiunii și care va fructifica oportunitățile oferite de parteneriatele externe. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”


Deputatul independent Adrian Dohotaru afirmă că nu paradele militare, ci respectarea proclamației de la Alba Iulia ar trebui să fie adevăratul semn de patriotism.

„Nu paradă militară, ci chestionare a democrației românești: acesta ar trebui să fie patriotismul nostru respectând atât spiritul, cât și litera Rezoluțiunii de la Alba-Iulia. Să ne înțelegem, sunt mândru de Unirea de la 1 Decembrie 1918, mai ales că Rezoluțiunea de la Alba-Iulia este unul dintre cele mai democratice documente din istoria țării. Rezoluțiunea proclamă egalitate de drepturi între populația majoritară și cea minoritară, între bărbați și femei, plus drepturi sociale pentru muncitori. Din nefericire, prea puține deziderate ale proclamației s-au îndeplinit.”


Deputatul PSD Cornel Itu afirmă că Marea Unire rămâne cea mai prețioasă lecție pentru români, declarând că România întregită a devenit o realitate într-un context istoric special.

„Ca locuitor al municipiului Dej, sunt mândru că între fruntaşii memorandişti unionişti, amintiţi drept «corifeii Marii Uniri», s-au aflat Alexandru Vaida-Voevod, Ştefan Cicio-Pop, Teodor Mihali, nume cu rezonanţă istorică pentru contribuţia la înfăptuirea idealului romanesc. Aceştia, alături de alte nume memorabile – precum Vasile Goldiş, poetul Octavian Goga, episcopul ortodox Miron Cristea şi episcopul greco-catolic Iuliu Hossu – au împlinit idealul măreț al Marii Unirii.


În prezent, în aceste vremuri învolburate în care dezbinarea dintre diverse categorii de vârstă și între diferite categorii sociale pare să fi cuprins țara noastră mai mult ca oricând, ca urmare a tonului greșit dat de unii politicieni în spațiul public doar de dragul de a acumula capital electoral, cei care într-adevăr iubim România ar trebui să reflectăm la lecția pe care 1 Decembrie 1918 ne-a dat-o cu privire la unitate și importanța acesteia. Fără unitate, nici România de astăzi nu ar fi existat. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români, de Ziua Națională!”

Senatorul PMP Vasile Cristian Lungu s-a rezumat la un scurt mesaj – „La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, Români!” –  însoțit de o fotografie a cuplului regal Ferdinand și Maria. Un mesaj succint a lăsat și deputatul USR Emanuel Ungureanu, unul care se distinge însă de obișnuitele urări pline de patos: „De ziua ta, îți doresc grijă față de cei rămași fără speranță în fața bolii. La mulți ani, România!”


CITEȘTE ȘI: Emil Boc, de Ziua Națională: „Clujenii, românii se vor întoarce, căci sufletul lor este acasă!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter