Politică

Spitalele regionale promise de PSD, la stadiul de studii de fezabilitate după 3 ani şi 3 guverne

Cele opt spitale promise de PSD în campania din 2016 şi înscrise şi pe lista de obiective a mult trâmbiţatului program de guvernare au rămas încă la stadiul de idee. Într-un document emis de Guvernul României se arată că cel mai mare progres înregistrat în construirea spitalelor este... alocarea terenului.

Deşi ne aflăm după 3 ani de guvernare PSD şi tot atâtea guverne, cele 8 spitale regionale rămân în continuare un vis.

În răspunsul la o întrebare adresată de deputatul PNL Florin Roman Guvernului se arată stadiul lucrărilor la cele 8 spitale regionale: se află fie în punctul finalizării studiilor de fezabilite, fie în punctul alocării de teren.


Astfel, pentru spitalele din Iaşi, Cluj şi Craiova au fost încheiate studiile de fezabilitate şi au fost întocmite anumite acte necesare. Pentru spitalele Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Brăila-Galaţi şi Constanţa au fost alocate spaţiile de construcţie.

„La data de 1 noiembrie 2018, ministrul sănătăţii a semnat Ordinul de ministru care stabilieşte structura viitorului spital regional de urgnţă Braşov. Acesta va fi construit pe o suprafaţă de 11,45 hectare şi va avea o structură de 849 paturi pentru spitalizare continuă şi 54 pentru spitalizare de zi (...); Pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Timişoara s-au alocat 10 hectare teren, pe Calea Torontalului prin Hotărârea Consiliului Local 58/27.03.2007, privind atribuirea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 de ani, către Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică Timiş (...); Pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Târgu-Mureş, a fost alocat terenul necesar prin Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureş nr. 435 din 19 decembrie 2006 (…); Pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Brăila-Galaţi, a fost transferată prin hotărâre de guvern o suprafaţă de 15 hectare, în administrarea ministerului sănătăţii prin Direcţia de Sănătătate Publică Galaţi şi Direcţia de Sănătate Publică Brăila, în baza Protocolului de predare-preluare a suprafeţei de teren situat în comuna Vădeni (…); Prin hotărârea de Guvern 427 din 9 mai 2007 se alocă 10,95 hectare teren pentru construcţia SRU Constanţa (...);”, se arată în documentul emis de Guvernul Dăncilă, citat de digi24.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter