Politică

Centura Vâlcele – Apahida, circulabilă din 10 noiembrie

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/03 centura valcele apahida_sc_092.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Emil Boc a promis că tirurile de pe Calea Turzii vor deveni amintire.

Premierul Emil Boc a inspectat sâmbătă din nou şantierul centurii Vâlcele-Apahida şi, cu toate că lucrările sunt practic departe de a fi finalizate, a promis că, începând cu data de 10 noiembrie, aceasta va fi deschisă traficului.

Boc a glumit chiar şi i-a îndemnat pe clujeni să fotografieze tirurile de pe Calea Turzii, care nu vor mai circula pe acolo începând de luna viitoare. „Eu cred că le putem spune clujenilor să înceapă să-şi facă poze cu tirurile de pe Calea Turzii şi de pe Pata şi de pe Bună Ziua pentru că din noiembrie nu le vor mai vedea prin Cluj. Spun asta în spirit de glumă, dar serios este că se termină partea aceasta de lucrare şi se poate circula începând cu luna noiembrie pe centură, care va scoate definitiv traficul greu de pe direcţia Bucureşti – Maramureş sau Bistriţa. Fiecare clujean are o amintire legată de Calea Turzii şi de tirurile de acolo, dar ele vor deveni amintire începând cu luna noiembrie, când vom da în exploatare centura Vâlcele – Apahida”, a dat Boc asigurări.


Se mai lucrează până în iunie 2012

Cu toate că acestea, pe o porţiune de aproximativ un kilometru, unde au avut loc alunecări de teren, se va circula pe un drum ocolitor. Aşadar, lucrările vor fi gata în totalitate abia la finalul lunii iunie 2012. „Se va circula pe acest tronson de centură, urmând ca până la mijlocul anului următor să se finalizeze toată lucrarea, aşa cum este proiectată. Mă bucur să văd seriozitate şi la constructor şi la conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri că îşi respectă angajamentele pe care le-au făcut cu Guvernul României. Noi ne-am respectat angajamentele şi sunt convins că şi le vor respecta şi ei pentru că e vorba despre un obiectiv pe care l-am anunţat că va finalizat în această toamnă”, a mai spus Emil Boc. Centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia Est, Vâlcele-Apahida, are o lungime totală de 23,7 kilometri. Costurile realizării centurii au depăşit 530 de milioane de lei, lucrările fiind începute în urmă cu cinci ani.


Ultimele Stiri
abonare newsletter