Politică

Trei centre noi pentru pensionari

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/03 sorin apostu clubul pensionarilor primaria cluj-napoca_sc_17.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pensionarii clujeni au la dispoziţie trei noi centre pentru vârstnici, care au fost inaugurate de primarul Sorin Apostu la finalul săptămânii trecute.</p>

Cele trei noi cluburi se află în cartierele Mănăştur (Arinilor nr. 11), Mărăşti (Aurel Vlaicu nr. 3A) şi în zona Horea şi au fost deschise oficial cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor. Clubul pensionarilor din cartierul Mărăşti se află în incinta cinematografului Mărăşti, proaspăt renovat şi pus în funcţiune.

Cu ocazia inaugurării celor trei cluburi, primarul Sorin Apostu a premiat 105 cupluri pentru fidelitatea de care au dat dovadă timp de 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Un număr de 25 de cupluri, care locuiesc în apropierea noului club al pensionarilor de pe strada Arinilor, au fost invitate atât pentru premiul pentru exemplul de convieţuire dat comunităţii, cât şi pentru a li se prezenta noul club. În amplasamentul de pe strada Horea nr. 108 au fost felicitate şi premiate alte 33 de perechi, iar la cel de pe strada Aurel Vlaicu nr. 3A au fost premiate alte 47 de cupluri longevive.


„Este un cadou pe care l-am pregătit pe parcursul acestui an şi anume să deschidem astăzi (vineri, 30 septembrie – n.r.) trei centre pentru pensionari. Aceste centre pe care le-am deschis în toate cartierele oraşului s-au dovedit a fi neîncăpătoare. Chiar dacă există bănci în faţa blocului şi parcuri, în momentul în care se răceşte un pic, sigur că e nevoie de un spaţiu unde să stăm să socializăm, să vorbim între noi, să schimbăm păreri. M-am gândit să inaugurăm acest spaţiu cum altfel decât prin premierea celor care deţin un secret teribil şi anume 50 de ani de căsnicie. Am mai inaugurat deja două centre, m-am mai întâlnit cu alte cupluri şi nimeni nu a vrut să spună care este secretul celor 50 de ani de căsnicie”, le-a spus primarul cuplurilor de vârstnici strânse în centrul pentru pensionari din Mărăşti. La ora actuală, în Cluj-Napoca există opt centre şi cluburi pentru pensionari.     M.O.

abonare newsletter