Politică

Lucrările pe tronsonul Gilău-Nădăşel ar putea demara în primăvară

<p />Premierul României, Emil Boc a promis sâmbătă la Cluj-Napoca că în curând traficul greu de pe ruta Cluj-Zalău va fi deviat ca urmare a realizării tronsonului de 9 kilometri Gilău-Nădăşel, parte a autostrăzii Transilvania.

„În perioada imediat următoare se va scoate la licitaţie şi tronsonul Gilău-Nădăşel, exact aşa cum am promis şi am convenit, astfel încât traficul greu de pe ruta Cluj-Zalău să fie deviat, să nu mai intre deloc în oraş. Licitaţia va fi derulată de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi. Ne respectăm exact promisiunea. Acest tronson de aproape 9 km va fi finalizat în aşa fel încât să scăpăm de ultima componentă a traficului greu din Cluj”, a spus Boc. El şi-a exprimat speranţa ca licitaţia să fie finalizată în această toamnă. „În această toamnă sper să se finalizeze licitaţia, iar din primavară să înceapă lucrările. Totul depinde de rapiditatea cu care se soluţionează procedura de licitaţie”, a conchis premierul.

Pe de altă parte, Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că statul este de acord cu desecretizarea contractului încheiat cu Bechtel pentru construcţia autostrazii Transilvania, însă nu are acordul companiei americane pentru a face publice clauzele din acord.


„Contractul este secret pentru ca avem o clauză de confidenţialitate în baza căreia ambele părţi trebuie să fie de acord cu desecretizarea. Noi suntem, mai avem nevoie de acordul companiei Bechtel”, a afirmat Boagiu ieri, într-o emisiune televizată.    M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter