Politică

Klaus Iohannis s-a luptat cu cea mai puternică și toxică majoritate parlamentară PSD de după Revoluţie

Președintele Klaus Iohannis a reușit ca după 5 ani de luptă să blocheze capturarea României de către PSD.

A descins la ședinţele oficiale ale Guvernului, în momente cheie, pentru a avertiza asupra adoptării unor decizii extrem de nocive pentru români.

A folosit toate instrumentele legale și constituţionale avute la dispoziție pentru respingerea proiectelor PSD periculoase pentru România prin blocarea lor la CCR sau retrimiterea lor în Parlament.


A respins de nenumărate ori miniștrii propuși de PSD care nu respectau condiţiile legale pentru numire, în condiţiile în care majoritatea PSD, în aproape trei ani de guvernare, a schimbat trei premieri și peste 80 de miniștri, dovadă evidentă a incompetenţei: Sevil Shhaideh a fost respinsă ca Prim-ministru, Titus Corlăţean ca Vicepremier, Mihai Fifor, Lia Olguţa Vasilescu sau Mircea Drăghici la Transporturi, Ilan Laufer la Dezvoltare sau Eugen Nicolicea la Justiţie.

A apărat democraţia, s-a solidarizat cu protestele legitime ale societăţii și a fost alături de oamenii revoltaţi împotriva PSD în momentele critice pentru societate.


Președintele a apărat o justiție egală pentru toți. A fost un adversar eficient al legilor ”anti-justiție”

Președintele Klaus Iohannis a fost un adversar eficient al „legilor anti-Justiţie” și s-a aflat într-o luptă continuă cu PSD pentru garantarea drepturilor și libertăţilor fundamentale și pentru ca fiecare român să beneficieze de legi juste.


A oprit amnistia și graţierea politicienilor corupţi prin blocarea OUG 13 și prin convocarea Referendumului pentru Justiţie.

Alături de PNL, a blocat asaltul unei guvernări infracţionale asupra sistemului de justiţie prin sesizări la Curtea Constituţională și la Comisia de la Veneţia.


În ciuda ofensivei disperate a PSD, prin acţiunile concertate ale Președintelui Klaus Iohannis și ale PNL, a fost blocată modificarea Codurilor penale, care a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională.

Klaus Iohannis a salvat parcursul european al României. A făcut ca România să fie apreciată și respectată în UE.


Președintele Klaus Iohannis a ţinut România ancorată pe drumul european, pro-occidental, în pofida atacurilor repetate ale liderilor PSD la adresa oficialilor europeni. A apărat interesele românilor care își doresc o Românie europeană, respectată și apreciată, aflată în prima linie a statelor europene.

De Ziua Europei, la Summitul de la Sibiu, Iohannis a adus Europa în România cu ocazia celei mai importante reuniuni de șefi de stat sau de guvern din UE.

A unit forţele politice democratice pro-europene pentru realizarea unui obiectiv comun de interes național prin semnarea Pactului pentru consolidarea parcursului european al României.  Respectarea principiilor și valorilor europene este singura cale de a garanta prosperitatea și siguranţa românilor.

Partener de încredere pentru NATO și SUA – oferă siguranță României împotriva amenințărilor externe.

România este mai sigură împotriva amenințărilor externe după 5 ani de mandat al Președintelui Iohannis, care a întărit apartenenţa României la NATO și a dus Parteneriatul strategic cu SUA la un nivel fără precedent.

A reușit să angajeze toate forţele politice în respectarea celui mai important angajament de securitate națională în cadrul Alianţei NATO prin alocarea a 2% din PIB pentru înzestrarea armatei.

În cadrul parteneriatului cu SUA, Președintele Klaus Iohannis a adăugat obiectivului de siguranţă naţională o nouă dimensiune de securitate energetică și de promovare a investiţiilor economice strategice.

Datorită prestigiului internaţional de care se bucură, Președintele Klaus Iohannis a reușit să dezvolte o relaţie apropiată cu Președintele SUA, Donald Trump, fiind primit de două ori în timpul aceluiași mandat la Casa Albă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter