Politică

Exit-poll CURS-Avangarde: PSD - 25,8%, PNL -25,8 %, Alianţa USR PLUS - 23,9 %

Partidul Social Democrat a obţinut 25,8% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare de duminică, Partidul Naţional Liberal - 25,8 %, iar Alianţa 2020 USR PLUS - 23,9 %, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de CURS şi Avangarde.

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

Datele sunt valabile pentru ora 19.30, precizează autorii cercetării, într-un comunicat de presă.

Partidul Pro România a obţinut 5,7 %, UDMR - 5,4 %, PMP - 5,2 %, ALDE - 4,9 %. Celelalte formaţiuni au întrunit un total de 3,3% din opţiuni.


Eşantionul pentru exit-poll a fost format din 400 de secţii de votare. Acesta a fost stratificat, pe mediile urban şi rural şi pe regiuni istorice. Au fost utilizaţi 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date şi experţi în coordonarea cercetării şi analiza datelor, din partea celor două institute.

Numărul de persoane intervievate a fost de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar a fost de circa 18%. Având în vedere ponderea refuzurilor şi alte dificultăţi întâmpinate în secţiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretică de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eşantionul de secţii de votare din România este de +/-2%, la un nivel de încredere de 95%, precizează autorii cercetării.


Eşantionul construit pentru exit-poll nu a inclus secţii de votare din străinătate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter