Politică

Tăriceanu, la Cluj: „Și la ALDE şi la PSD, există o idee de a merge pe liste separate”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, la Cluj-Napoca, despre protestele declanşate de magistraţi, dar și despre decizia celor două partide de guvernământ de a merge pe liste separate la euroalegeri.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că atât în partidul său, cât şi în PSD, ideea actuală este de a merge pe liste separate la alegerile europarlamentare.

„Nu am luat încă o decizie oficială, dar colegii şi eu am analizat cu atenţie şi avantajele, şi dezavantajele de ordin politic mai larg. Noi, ca partid, raţiunea noastră de a fi a fost aceea de a reprezenta valorile şi principiile liberale în România. Mersul pe o listă comună face ca acest aspect să se estompeze şi există o anumită diluare pe care nu ştiu dacă electoratul nostru o va accepta în totalitate. Există şi impedimente de ordin practic. Noi considerăm că avem posibilitatea să obţinem cinci mandate în PE, iar într-o negociere cu PSD, care va obţine acelaşi scor ca la alegerile trecute, ar însemna practic o treime din mandate să le luăm noi, ceea ce nu ar fi foarte simplu de negociat. În momentul de faţă, şi la ALDE şi la PSD, există o idee de a merge pe liste separate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Cluj-Napoca.


El a mai spus că "unu şi cu unu nu fac doi", referindu-se la faptul că voturile separate ale partidelor nu se cumulează neapărat în cazul unei liste comune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter