Politică

Cristian Preda s-a înscris în partidul lui Cioloş, eliminând varianta unui troc politic

Eurodeputatul Cristian Preda a anunţat, marţi, pe Facebook, că a aderat la PLUS, la invitaţia lui Dacian Cioloş, precizând că va sprijini candidaţii partidului pentru alegerile europarlamentare, însă nu se va înscrie în cursă.

Cristian Preda, fost membru PDL, a obținut un mandat de europarlamentar în 2014, candidând pe listele PMP. În luna decembrie a anului trecut, PMP a luat decizia, prin vot unanim, de a-l exclude pe acesta din partid. Membrii formaţiunii l-au acuzat pe Preda că singurul său scop a fost obţinerea unui mandat de eurodeputat şi că acţiunile sale au adus daune de imagine PMP.

„La invitaţia lui Dacian Cioloş, am aderat la PLUS. Aşa cum am anunţat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidaţii PLUS la alegerile din 26 mai şi îi invit pe toţi cei care au încredere în mine să facă acelaşi lucru. Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar şi va avea, în consecinţă, delegaţi în toate secţiile de vot, putând astfel securiza opţiunile exprimate în favoarea listei sale. După alegerile pentru PE, folosind experienţa europeană acumulată, voi acţiona în cadrul PLUS pentru ca instituţiile rezultate din viitoarele alegeri - preşedinţia, autorităţile locale, noua majoritate parlamentară - să lucreze în interesul general, nu în interes propriu”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter