Politică

Oprişan spune ce trebuie să facă trădătorii din PSD. Vicepreşedintele partidului cere amnistie şi graţiere

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat duminică, la Consiliul Naţional PSD, că este nevoie ca un proiect privind descentralizarea, care să fie o prioritate pentru PSD, şi a criticat "trădătorii" care vorbesc în afara partidului.

"PSD reprezintă poporul român şi dacă vrei să trădezi PSD, trădezi România, guvernarea, idealurile colegilor tăi. Cei unii spun că «nu mă înţeleg cu Dragnea». Dacă nu te înţelegi, eşti liber să o spui, dar la Biroul Permanent, la CEX, dar nu să facă un laitmotiv pentru a justifica propria conştiinţă şi caracter, care te determină ca în momente grele să facă pact cu duşmanii partidului", a spus Marian Oprişan.

"Felicit guvernul pentru eforturile făcute, pentru că 50% din programul de guvernare a fost îndeplinit. Le-am promis că noi nu suntem ca Băsescu şi partidele de drepata care le-au tăiat drepturile, noi suntem servitorii românilor şi de aceea ştim să mărim salarii, pensii şi românii să aibă o viaţă mai bună", a completat Oprişan, care i-a cerut premierului să se ocupe mai mult de descentralizare: "studiile de impact pentru descentralizarea puterii din România, pentru că ea trebuie dusă lângă cetăţean şi decentralizarea să fie motivul ca PSD să facă ce au făcut democraţiile consolidate ale Europei în urmă cu 60,70 de ani în urmă".


Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan le-a cerut, duminică, liderilor partidului să dea ”amnistia şi graţierea în România anului 100”, susţinând că aceştia trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să se apeleze la Constituţie, care prevede acest mecanism.

”Doamnă premier, domnule ministru al justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei. Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis. Aceasta este Justiţia. Dacă vrem o ţară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu. Eu, ca cetăţean al acestei ţări, ă încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi xceea ce este norma amnistia şi graţierea în România anului 100", a spus în şedinţa CN al PSD Marian Oprişan.


Oprişan: Fac apel către SRI, SIE. Lăsaţi ca în 2019 România să aibă un preşedinte român bun la suflet

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat duminică, la Consiliul Naţional PSD, că face un apel către serviciile secrete să nu se implice în alegerile prezidenţiale pentru ca în 2019 să fie ales un preşedinte român "care îşi iubeşte ţara şi bun la suflet".


"Fac apel către SRI, SIE, instituţiile de forţă ale României, către patrioţii din aceste instituţii, şi vă rog lăsaţi ca România în 2019 să aibă un preşedinte român care îşi iubeşte ţara şi e bun la suflet", a spus Marian Oprişan.

Vicepreşedintele PSD a spus şi că este nevoie de o strategie pe toate domeniile, lucru pe care preşedintele Iohannis l-a ignorat atunci când i l-a cerut.


"I-am cerut preşedintelui Iohannis să ne cheme pe toţi factorii responsabili din România şi împreuenă să ne punem picioarele în apă rece şi să facem o strategie de dezvoltare în sensul să stabilim împreună care e interesul naţional pe fiecare domeniu de activitate. Această strategie pe fiecare domeniu, într-o lege cu două treimi, care ar fi devenit obligatorie pentru toate guvernele pentru următorii 30 de ani. Iohannis nu a fost capabil să facă aşa ceva. Vă spun aici, demnilor preşedinţi şi doamna premier: E de datoria PSD-ALDE să facă strategia de dezvoltare a României pentru că dacă facem acest lucru, poporul va recunoaşte meritele PSD ALDE", a mai spus Oprişan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter