Politică

Guvernul anunţă Ordonanţă de Urgenţă pe modificarea Codurilor penale

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei Ordonanţe de Urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

Ordonanţa va fi dată doar pe articolele declarate constituţionale, nu şi pentru cele 31 de articole din Codul Penal şi cele 64 de articole din Codul de Procedură Penală pe care CCR le-a declarat neconstituţionale. PSD a ales această cale pentru a nu mai întârzia adoptarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală în forma modificată de Comisia Iordache, conform Digi 24.

"A fost o astfel de discuţie s-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să fie promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă", a confirmat Viorica Dăncilă. Ordonanţa de Urgenţă ar urma să pună în vigoare articolele declarate constituţionale din codurile penale.


"Trebuie să vedem în normele legale pentru a face acest lucru. În Comitetul Executiv s-a stabilit ca ce s-a declarat constituţional să dăm OUG. Când CCR declară ceva constituţional e obligatoriu pentru toată lumea, pornind de la acest considerent am avut discuţia", a mai spus premierul.

Referitor la articolele declarate neconstituţionale, Viorica Dăncilă a afirmat că acestea se vor întoarce în Parlament pentru a fi modificate.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter