Politică

Sociologul clujean Ioan Hosu „nu are încredere” în Albă ca Zăpada

<p />Sociologul clujean Ioan Hosu crede că o nouă mişcare sau un nou partid de centru dreapta nu ar avea, oricum, succes la alegerile de anul viitor.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, care exact în urmă cu un an anunţa apariţia unui nou partid numit generic Albă ca Zăpada, susţine că acesta va apărea până la alegerile din 2012.

În opinia sociologului clujean Ioan Hosu, o nouă mişcare “ar fi doar formă” şi “nu ar avea un conţinut clar”, în privinţa mesajului.


 

Argumentele lui Lăzăroiu


 

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu a declarat recent, într-un interviu acordat hotnew.ro că noua mişcare ar trebui creată ca "proiect de societate pentru 2012 - 2020". Lăzăroiu spune că s-ar înscrie într-o mişcare creată în jurul PDL, care "să absoarbă toate forţele de centru dreapta din societate", dar că n-ar fi interesat s-o conducă. ”În jurul PDL se poata crea o mişcare care să absoarbă toate aceste forţe de centru dreapta din societate. Unele dintre ele nu sunt înregimentate politic. Altele sunt, probabil că vom găsi mulţi la PNL, care îşi doresc altceva, înţeleg că lumea merge spre alt tip de ordine instituţională”, a spus el. Ministrul Muncii a adăugat că Alba ca Zapada “nu e un partid cum e Partidul Poporului, inventat intr-o garsonieră a unei televiziuni”. “Trebuie să fie o mişcare care chiar să conteze, să vină de la firul ierbii şi să ţină cont de o realitate în mişcare”, a mai precizat ministrul.


Hosu: “Albă ca Zăpada nu va avea succes la alegerile din 2012”

Sociologul Ioan Hosu crede că o nouă “mişcare” nu ar avea succes, mai ales dacă ar fi creată după modelul alianţei D.A. Potrivit lui Hosu, lucrurile pe scena politică s-au aşezat, în sensul că „aceia care au vrut să plece, din PNL de exemplu, s-au îndreptat înspre UNPR”, aflat între dreapta şi stânga. Mai mult, arată el, o nouă mişcare nu ar avea, în acest scurt timp, susţinere mediatică. „Cred că Lăzăroiu are o strategie, testează opinia publică şi pe unii pe care îi vizează din zona de dreapta, de exemplu. Există deja acea zonă tampon, între stânga şi dreapta despre care am mai vorbit, UNPR. Vine să contrabalanseze iniţiativa lui Diaconescu? Indiferent dacă va fi doar o mişcare este vorba de formă doar, dacă se va concretiza într-un  partid. Mai degrabă va avea succes partidul lui Diaconescu şi spun asta pentru că Diaconescu are susţinere media”, a explicat sociologul pentru monitorul.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter